[IMG]http://img21.**************/img21/1294/gerrardliverpool0809.jpg[/IMG] Liverpool'un yıldız oyuncusu Steven Gerrard, Xabi Alonso'nun satılmasından dolayı hala rahatsız olduğunu soylerken Michael Owen'ı Manchester United formasıyla izlemeye alışamadığını belirtti. Liverpool yaz transfer doneminde 30 milyon pound karşılığında Alonso'yu Real Madrid'e satmıştı ancak İspanyol oyuncunun yokluğunu Kırmızılar'ın yıldız oyuncusu Gerrard hala icine sindirememiş durumda. Carşamba geceki Lyon macını kasığındaki sakatlığı nedeniyle kacıran Gerrard, bir roportajda Liverpool'un bu sezon yaşadığı sıkıntıların ana nedeninin Alonso'nun ayrılması olduğunu soylerken şu ifadeleri kullandı : "Gidişine uzuldum mu, evet, elbette uzuldum ama bu konuda yapabileceğim hicbir şey yoktu. Xabi uzun bir zaman once kariyerinde yeni bir bolum istediğini soylemişti ve ne menajer ne de takım arkadaşları onu yolundan cevirebilirdi. Burada işini iyi yapan başka iyi orta saha oyuncularımız da var ama Alonso'yu sistemimizden dışarı cıkarmak biraz sure alacak. Cunku o cok ust duzey bir oyuncuydu." Stoperlere yardım etme ve ileri cıkma konusunda Xabi Alonso'nun cok iyi olduğunu belirten efsanevi oyun kurucu "O şu ana kadar oynadığım oyuncular arasında en iyi pas atanlardan biriydi. Hicbir şeyden bir şeyler yaratabilen bir oyuncuydu. Xabi bazen Fernando Torres nedeniyle beklediği değeri goremiyordu. Ama onunla ve onsuz oynadığınız zaman onun takım icin ne anlama geldiğini cok iyi anlıyorsunuz" şeklinde konuştu. Xabi Alonso'yu Real Madrid'in beyazıyla izlemekte zorluk ceken Gerrard eski Kop takım arkadaşı Michael Owen'ı da ezeli rakipleri Manchester United'ın kırmızısıyla izlemeye alışamadığını soyledi. FourFourTwo dergisine konuşan Gerrard "Bundan hoşlanmadım. Bu cok garip ve doğru gorunmuyor. Ben onunla 10 yaşımdan beri Liverpool'un kırmızısıyla oynadım ve dolayısıyla onu United'ın kırmızısıyla izlemek benim icin cok zor. Elbette bu onun kullanması gereken bir şanstı ve kişisel olarak ona iyi dileklerimi sunuyorum ama aynı şeyleri Manhester United icin soyleyemeyeceğim" ifadelerini kullandı. Kaynak: Ajansspor.com
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Gerrard'ın Xabi ve Owen ozlemi