"25 tane Maradona secsem.." Milli Takımlar Teknik Direktoru Fatih Terim, kadro secimiyle ilgili her zaman eleştiri olabileceğini belirterek, ''Milli takıma 25 tane Maradona secsem, yine eleştirilirim'' dedi. Polat Renaissance Otel'de yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Terim, ''Kadro seciminiz eleştiriliyor. Lig lideri Vestel Manisaspor'dan hic oyuncu almadınız? Ersun Yanal 'Milli takımda oyuncularımı gormek isterdim ama Fatih Terim'e saygı duyuyorum' dedi. Bu konuda ne duşunuyorsunuz?'' şeklindeki soruya, ''Ben kulup antrenorluğu yaptığımda Avrupa şampiyonu olmuş takımımdan bile 'kimi alıp, kimi almadıkları tamamen milli takım hocalarına aittir' demişimdir. O saygı icinde olur. Başka bir şey de beklemiyorum'' dedi. Her oyuncuyu takip ettiklerini vurgulayan Terim, şoyle devam etti: ''Kimin uluslararası seviyede olup olmadığını da biz karar veririz. Tecrubemiz buna musait. Milli takım hocaları Turkiye'de hep eleştirilir, hele ben olursam. 25 tane Maradona secsek yine eleştiriliriz. Egolarımızı bir tarafa bırakmak zorundayız. O yuzden tartışmaya acık olan bu konuda sizinle tartışmayacağım. Bu kadar enternasyonal tecrubesi fazla olan bir insana bu ulke milli takımı teslim etmiş, birkac tane arkadaşımız bunu beğenmedi diye onlara cevap vereceğiz. O zaman onları kaale almak olur. 30 senedir tanırım, konuşmalarına da yazılarına da bakın. Mesele burada liderden kimseyi alıp almamam değil, mesele başka bir şey de ben o tuzaklara duşmediğim icin cok mutlu değil o arkadaşlarımız.'' -''TARTIŞMALAR TURK FUTBOLUNU BİR YERE GOTURMEZ''- Milli Takım'a 1990'da başladığında bu sorulara muhatap olduğunu kaydeden Terim, ''21. yuzyılda hala 'Ahmet niye var, Mehmet niye yok' deniyor. Bu Turk futbolunu bir yere goturmez'' dedi. Bir daha boyle sorulara cevap vermeyeceğini dile getiren Terim, ''Her dakika bunu sormanın Turk Milli Takımı'na ne faydası var. Bir dahaki sefere ne boyle bir soruya cevap veririm, ne de kabul ederim. Secimimiz budur ama geniş bir oyuncu havuzumuz vardır. Bir sıkıntımız da yok. Olsa da bahane uretmeyiz. Bizim gozumuzden hicbir şey kacmaz'' diye konuştu. -''GOKDENİZ'İN CEZASINI BU ULKE VERMİŞTİR''- Fatih Terim, Trabzonsporlu Gokdeniz'i form durumu iyi olduğu icin tekrar milli takıma aldığını soyledi. Gokdeniz gibi yetenekli bir genci kazanma yoluna gittiğini dile getiren tecrubeli calıştırıcı, ''Gokdeniz'in cezasını bu ulke vermiştir. Aynı suctan iki ceza benim kitabımda yok. Yetenekli bir genci kazanmaya gidiyorum. Eğer bir ceremesi varsa ben onu cekiyorum. Bunu benim onume temcit pilavı gibi getirenler bir kendilerine baksınlar'' dedi. -''İLK 11'DE OYNAYANLARI TERCİH EDECEĞİZ''- Terim, Macaristan ve Moldova maclarında, takımlarında oynayan oyuncuları tercih edeceğini soyledi. Malta macından sonra Can'ın Fenerbahce'de oynamadığını vurgulayan Terim, ''Bu bizim aleyhimize ama Servet'in oynaması da bizim avantajımız. Gokhan Zan ağrısı da olsa ozveriyle oynuyor. İbrahim Uzulmez'in tecrubesi, devamlı oynaması dikkatimizi ceken bir konu. Sabri, Mehmet Topuz ve Hamit'te bir sorunumuz yok. 3 tane alternatifimiz var. Genel olarak oynayan oyuncuları biraz daha tercih edeceğim'' diye konuştu. Terim, sorular uzerine, Hakan Balta, Caner, Uğur İnceman gibi oyuncuların geniş kadrolarında bulunduğunu soyledi. Terim, Malik Fathi'nin kendisinin Alman milli takımında oynamak istediğini soyledi. Fatih Terim, milli takıma, cezalı olduğu bu donemde herkesin destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, şoyle konuştu: ''Milli takımın ruzgarı arkasına alması gereken bir donemde, maşallah yardımlarınızı hic eksik etmediğiniz icin teşekkur ederim. Cuma gununden itibaren butun oyuncularımız ve ben eleştiri altındayız. Bazı arkadaşların egolarını tatmin etmedik diye. Kotu zamanımızda bu cocuklara destek olmamız lazım. Okları biraz daha yumuşatırsanız, onlara en buyuk faydamız boyle olur. Milli takım ilk idmanını yapmış hala munakaşa devam ediyor. Bunu dinleyecek bir teknik heyet olsa zamanında vardı. Muhakkak herkesi dinlemek kaale almak bizim gorevimiz ama bu saatten sonra bunu dinleyemeyiz. Zaman zaman medyaya sert tepki veriyor olabilirim. 35 senedir bu işin icindeyim, 35 senidir bazı arkadaşlarımın değişmediğini goruyorum. Bunlar soru olarak burada bana geliyorsa ben de etten kemikten insanım. Belki ben de dozu kacırmış olabilirim.'' Terim, Macaristan macı oynanırken, antrenor Metin Tekin'in Moldova'yı izleyeceğini kaydetti. __________________