İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona ile antrenmanlara cıkan ilk Turk futbolcu Seyit Cem Unsal, 17 yıl once idmanlarda giydiği İspanyol ekibinin formasını evinin baş koşesinde saklıyor. Futbola Kayserispor altyapısında başlayan ve 17 yaşında A takıma yukselmeyi başaran Seyit Cem Unsal, daha sonra Genclerbirliği ve ardından Guney Kore ekibi FC Seoul’e transfer oldu. Performansıyla Barcelonalı yetkililerin dikkati ceken Unsal, İspanyol ekibinin hazırlık kampına davet edildi. Yuksek bonservis bedeli nedeniyle Barcelona’ya transferi gercekleşmeyen 39 yaşındaki eski futbolcu Unsal, anılarını AA muhabirine anlattı. 1998 yılında teknik direktorluğunu Hollandalı Louis van Gaal’in yaptığı Barcelona’nın hazırlık kampında yer aldığını belirten Unsal, "O gunler benim icin cok heyecanlı gecti. Cunku dunyanın en buyuk takımlarından biriydi. O takımda kaliteli futbolcularla top oynamak zevkti. Bir şanssızlık oldu, kulubum bonservisime 7 milyon dolar isteyince Barcelona’ya transferim gercekleşmedi. Demek nasip değilmiş. Sonra Trabzonspor’a dondum" diye konuştu. Barcelona gunlerinden sakladığı bir forması olduğunu dile getiren Unsal, "O gunlerden antrenmanlarda giydiğim 14 numaralı forma kaldı. Benim icin buyuk hatırası var. Bu formayla goller attım. Sonucta formayı terlettim, Barcelona’da top oynadım. Bu formayı saklıyorum. 12 yaşında Seyit Cem adında yeğenim var, ona yıllar sonra hediye etmeyi duşunuyorum. İnşallah gelecekte o başarılı olur ve Barcelona’ya gider" şeklinde konuştu. Adı Barcelona muzesinde yazıyor İsminin Barcelona’da oynamış futbolcuların isminin yazılı olduğu Barcelona Camp Nou Muzesi’nde yer aldığını aktaran Unsal, "Barcelona Camp Nou Muzesi’nde Turkiye’den hangi futbolcuların Barcelona’da oynadığı butonuna bastığınızda benim ve Ruştu Recber’in adı yazıyor. Bundan sonra da Arda Turan’ın adı yazacak" ifadelerini kullandı. Seyit Cem Unsal, milli futbolcu Arda Turan’ın Atletico Madrid’den Barcelona’ya transfer olmasıyla buyuk mutluluk yaşadığını soyledi. Arda’nın kendini ispatlamış cok kaliteli ve karakterli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Unsal, "Orada oynayacağına kesinlikle inanıyorum. Arda’nın Barcelona’ya transferinden buyuk gurur duyduk. Arda’nın transferine cok sevindik, gururlandık. Arda’nın potansiyeli var. Barcelona’da başarıyla oynayacağını duşunuyorum. O takımın icinde zorlanmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Guney Kore’de oynayan ilk Turk futbolcu Guney Kore’de oynayan ilk Turk futbolcunun da kendisi olduğunu anlatan Unsal, Genclerbirliği’nden Guney Kore’nin bugunku adıyla FC Seoul takımına transfer olduğunu kaydederek, burada 1 yıl futbol oynadığı ifade etti. Unsal, Barcelona’ya transferi gercekleşmeyince Guney Kore’ye donmeyerek, Trabzonspor ile anlaştığını belirtti. Genclerbirliği’nde forma giyerken kulup başkanı İlhan Cavcav ile aralarının iyi olduğunu anlatan Unsal, "babacan biri" diye tabir ettiği Cavcav’a dair şu anılarını anlattı: "İlhan Cavcav’ı cok severim, cunku verdiği sozu tutan biri. Anlaşmanızı eksiksiz yerine getirir. Genclerbirliği’ndeyken takımdan birkac futbolcuyla sacları kazıttık. Sonra benim sacımın kesildiğini goren Başkan Cavcav, ’oğlum sen sacını niye kestin, seni satacaktık’ diye takıldı." Kayseri’de Turkiye Futbol Federasyonu Bolge Antrenoru olarak gorev yaptığını dile getiren Unsal, milli takıma genc, yetenekli futbolcuları araştırdıklarını kaydetti. Gunluk Gazeteler