Sezona kotu başlayan Wayne Rooney hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Sadece 1 mac kotu oynadığını savunan Rooney kısa sure icinde gollerin geleceği goruşunde... Manchester United Menajeri Louis van Gaal'in bu sezon en az 25 gol beklediği Wayne Rooney sezona cok kotu girdi. Premier Lig'deki ilk 2 macında gol atamayan Rooney, Şampiyonlar Ligi playoff turunda Club Brugge ile oynanan macı da boş gecti. Rooney'nin gol atamaması bir yana; pozisyona girmekte dahi zorlanması United'ın mutlaka bir forvet transfer etmesi gerektiği yorumlarını beraberinde getirdi. Ancak rooney kendisine guveniyor. Sezon başında bu kadar ağır eleştirilerle karşılaştığı icin şaşkın olduğunu soyleyen Rooney, "Sadece bir mac kotu oynadım ve herkes beni eleştirmeye başladı. Kariyerim boyunca bu tur eleştirileri boşa cıkardım. Henuz sezonun başındayız, goller gelecek. Bunu biliyorum" dedi. Rooney son olarak 2001-12 sezonunda forvet hattının en ucunda gorev yapmış ve 34 kez fileleri havalandırmıştı. Menajer Van Gaal, bu sezon omuzlarına buyuk bir sorumluluk yuklediği Rooney'i gecen sezonun buyuk bolumunde orta sahada kullanmıştı. Ntv Spor