İspanya Birinci Basketbol Ligi (Liga Endesa) takımlarından Barcelona Lassa, 2008 yılından bu yana başantrenorluk yapan Xavi Pascual'ın sozleşmesini feshetti. 43 yaşındaki İspanyol basketbol antrenoru, gecmişte buyuk başarılarına imza attığı kulubune bir basın toplantısı ile veda etti. Pascual, "9 yıldır buradayım ve galibiyette de yenilgide de ornek bir takım oldu. Benim burada devam etmek icin butun gucum vardı. İnsanların soylediği beni ilgilendirmiyor. Guclu ve kendine cok guvenen biriyim. Eğer kulup bana guvenseydi bu projede devam etmeyi kabul ederdim. Ama onların kararını da anlayışla karşılıyorum" dedi. Barcelona'ya veda ettiği basın toplantısı sırasında gozyaşlarını tutamayan Pascual, "Hayatımın en onemli bir donemini geride bıraktım. Barcelona'ya geri donermiyim bilmiyorum. Bunun cevabını kimse bilemez." ifadelerini kullandı. İsmi diğer bir İspanyol takımı Laboral Kutxa ile anılan Pascual gazetecilerin tum ısrarlarına rağmen geleceğiyle ilgili konuşmaktan kacınsa da "Gelecek sezon kendimi, Palau'nun (Barcelona'nın maclarını oynadığı salon) rakip takım kulubesinde oturur goruyorum. Fakat ilk olarak kendime gelmem ve daha sonra geleceğimi planlamam gerekiyor. Cok şeyler kazanan genc bir antrenorum. Eminim ki goruşeceğiz." diye konuştu. Barcelona Lassa'ya bu sezon hicbir kupa kazandıramayan Pascual, buna rağmen gecmişte 4 lig (2009, 2011, 2012, 2014), 4 İspanya Super Kupası (2009, 2010, 2011, 2015), 2 İspanya Kral Kupası (2010, 2011, 2013) ve bir Avrupa Ligi (2010) şampiyonluğu kazandırdı. Pascual, 2010'daki Avrupa Ligi'ni kazanarak "kupayı kazanan en genc başantrenor" olarak tarihe gecti. İspanyol basını, Barcelona Lassa'da Pascual'dan boşalan başantrenorluk koltuğuna en yakın ismin, Zalgiris Kaunas'ı calıştıran Litvanyalı Sarunas Jasikevicuis olduğunu one surdu.
Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Barcelona'da ayrılık yaşandı!