Barca'dan Neymar kararı!
Futbol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Barca'dan Neymar kararı!
-
05-10-2019, 21:37:11İspanya'nın Barcelona kulubu, Brezilyalı futbolcu Neymar'ın Santos kulubunden transferinde vergi kacırıldığına ilişkin soruşturmayı kapatmak icin Maliye'ye 5,5 milyon avro odenmesi yonunde karar aldı. Barcelona kulubu Yonetim Kurulu bugun yaptığı toplantıda, kamuoyunda "Neymar olayı" olarak adlandırılan Brezilyalı futbolcunun transferinde esas bedelin saklanıp vergi kacırıldığına ilişkin soruşturmayı kapatmak icin savcılık ile anlaşılarak Maliye'ye 5,5 milyon avroluk odeme yapılması yonunde bir karar aldığını acıkladı. Yonetim Kurulu'nun 14 "evet", 2 "hayır" ve 2 "cekimser" oyla aldığı bu kararın, temmuz ayında yapılacak olağanustu genel kurul toplantısında kulup uyelerinin onayına sunulacağı ve kabul edilmesi halinde Maliye'ye odemenin yapılacağı bildirildi. Barcelona kulubu başkanı Josep Maria Bartomeu, basına yaptığı acıklamada "Bu karar hicbir şekilde kulube zarar vermiyor ama eğer davayı devam ettirirsek zararı olabilirdi. Bu yuzden, kolay alınmasa da kararımızın Barcelona icin en iyisi olduğuna inanıyoruz." dedi. Bartomeu, olağanustu genel kurulda kulup uyelerinin Yonetim Kurulu'nun kararını onaylamamaları halinde ise istifa edebileceklerini ima ederek, "Eğer kulup uyeleri kotu bir yonetim sergilediğimize karar verirlerse elbetteki gideriz." şeklinde konuştu. Bartomeu, ''Neymar olayı''ndan dolayı Maliye'ye odenmesi kararlaştırılan 5,5 milyon avro ile ilgili kararın olağanustu genel kurulda tek bir parca olarak oylamaya sunulmayacağını, kulup yonetiminin genel halinin oylanacağını soyledi. Bu arada "Neymar olayı" konusunda bu zamana kadar hep sucsuz olduğunu savunan Barcelona kulubu yonetimi, soruşturmayı kapatmak icin Maliye'ye 5,5 milyon avroluk odeme yapmayı kabul ederek ilk defa bu olayda hatası olduğunu da kabul etmiş oldu. Bartomeu, "Bugun olsa yine Neymar'ı transfer ederdik. Ama belki de bu kez transferi bazı mali danışmanları değiştirerek yapardık." ifadesini kullandı. Barcelona kulubu başkanı, 2013 Mayıs ayında Santos'dan alınan Neymar'ın transferinde "mali planlama hataları" yapıldığını kabul etse de "Ne Sandro Rosell (eski kulup başkanı) ne de ben kotu bir şey yapmadık. Sucumuz yok. Sadece bir futbolcu transfer ettik ama mali planlama hataları oldu. Para cezasını kabul ediyoruz ve davayı durdurmak icin svcılık ile anlaşıyoruz. Barca icin en iyi kararı aldık." goruşunu savundu. Barcelona kulubu, Neymar'ın transferini resmi olarak 57 milyon avro olarak acıklasa da İspanya'daki Ulusal Mahkeme'nin yuruttuğu soruşturma sonrasında gercek bedelin 83,3 milyon avro olduğu belirlenmişti. Gunluk Gazeteler __________________