Blatter'den şoke eden itiraf!
Futbol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Blatter'den şoke eden itiraf!
-
05-10-2019, 21:36:22FIFA eski başkanı Sepp Blatter, kura cekimleri sırasında "sıcak ve soğuk top" kullanılarak hile yapıldığını itiraf etti... 1998 ve 2016 yılları arasında yuruttuğu FIFA Başkanlığı sırasında ruşvet alıp verdiği gerekcesiyle gorevinden alınan ve hakkında dava başlatılan eski başkan Sepp Blatter, futbol dunyasını derinden sarsacak bir itirafta bulundu. İsvicreli futbol adamı; Arjantin basınına verdiği roportajda, Avrupa organizasyonlarının birinde kura hilesi yapıldığını itiraf etti. "Sıcak ve soğuk top kullandılar" Arjantin'in onde gelen gazetelerinden La Nacion'a konuşan Sepp Blatter, kura hilesinin bir Avrupa organizasyonunda yapıldığını belirtirken, hangi turnuvada ve ne zaman gercekleştiğine dair detay vermedi. Yontemin ise Turkiye'de de bir donem konuşulan "kura sırasında sıcak ve soğuk top kullanma" tekniğine dayalı olduğunu ifade etti. "Evet gozlerimle gordum" Gazetenin, "Milyonlarca insanın canlı olarak izlediği bir kura cekimi sırasında gercekten hile yapılması mumkun mu?" sorusuna "Evet gozlerimle gordum!" şeklinde yanıt veren Blatter, sozlerine şoyle devam etti; "Bir Avrupa organizasyonuydu ve hileyi de organize eden bir İtalyan takımıydı. Daha onceden sıcak ve soğuk olarak belirlenmiş topların kura sırasında cekildiğini gorebilirdiniz. Ben de buna şahsen tanık oldum" "Ben hicbir zaman kura cekmedim" 80 yaşındaki futbol adamı, kendisinin boyle bir hileye asla karışmadığının ise altını cizdi. Blatter, "Diğer başkanların aksine ben, hicbir zaman kura cekimlerinde bulunmadım. Onlar ise kaseden topları bizzat kendi elleriyle alıp kura cektiler. Gorevim suresince asla suc işlemedim, bu konuda vicdanım oldukca rahat" ifadelerini kullanarak kendini savunmaktan da geri kalmadı. Gunluk Gazeteler __________________