Almanya Milli Takımı ile 2014’te dunya şampiyonluğu yaşayan Grosskreutz, en son Almanya Ucuncu Lig takımlarından KFZ Uerdingen’in formasını giyiyordu. Bolgenin ilk Turk futbol kuluplerinden Turkspor’un başına getirilen Grosskreutz, yerel basına yaptığı acıklamada, bu seciminde Dortmund’da Turklerin ve gocmenlerin yoğun olduğu Nordstadt semtinde doğup, Turkler ve gocmenler arasında buyumesinin etkili olduğunu soyledi. Grosskreutz, "Turkspor Dortmund, doğup buyuduğum semtin takımı. Takımın kadro ve profesyonel yonetim potansiyeli beni Turkspor Dortmund ile calışmaya itti. Benim hedeflerim ile takımın hedefleri kesişti. Artık Turkspor’un başarısı icin calışacağım. Semtimin takımını Almanya’nın ust liglerine taşıyacağız." değerlendirmesinde bulundu. Turkspor Dortmund’un başkanı Akın Kara ise Grosskreutz ile daha yuksek hedefleri yakalamak icin anlaştıklarını ifade etti. Guclu bir kadro ve yonetim oluşturduklarına dikkati ceken Kara, "Gecen yıl acık ara şampiyon olarak Bezirksliga’ya cıktık. Cok onemli transferler yaptık. Grosskreutz ile takımın hedefleri butunleşti. İnanıyorum ki yeni hocamız ile ust liglere cıkacağız. Almanya’da Berlin Turkiyemspor, Munih Turkgucu gibi efsane takımların yerini almak istiyoruz." ifadelerini kullandı. Bezirksliga 8. Grup’ta bulunan Turkspor Dortmund, 7 macta topladığı 16 puanla ucuncu sırada yer alıyor. gunluk gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Turkspor Dortmund’da Kevin Grosskreutz donemi