A Milli Takım teknik direktorluğune getirilen Hiddink, Turkiye'yi tercih etme nedenlerini anlattı.
Ulkesinde yayın yapan bir televizyonuna konuşan Guus Hiddink, teklifi kabul etmesinde Turkiye'deki futbol tutkusunun buyuk payı olduğunu soyledi. 1 Ağustos itibariyle A Milli Takım'ın başına gececek Hollandalı teknik adam, “Turkiye, benim Rusya ile devam etmeyeceğimin cok erken farkına vardı ve cok ciddi bir teklifle geldi. Turkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle yaptığım goruşme bende olumlu bir izlenim bıraktı. Tereddutler yoksa karar vermek kolay oluyor. Ben de kararımı Turkiye'den yana kullandım. Yaklaşık 20 yıl once Turkiye'de calışmıştım. O gunden bugune olumlu yonde cok şeyler değişti. İnsanların futbol tutkusu cok farklı. Turkiye icin tam bir futbol ulkesi diyebilirim” şeklinde konuştu. Guus Hiddink, Oğuz Cetin ve Engin İpekoğlu dışında bir yardımcısı daha olacağını, ancak bu ismi henuz belirlemediğini ifade etti.Adaylar arasında Fenerbahceli eski futbolcu Pierre van Hooıjdonk'un da olduğunu belirten Hiddink, “Hooijdonk'un bu gorevi istediğini biliyorum. Ancak bu konuda henuz kendisiyle konuşmadım. Birkac aday daha var. Diğer adayların bazılarının da Turkiye tecrubeleri var ve Turkce de konuşabiliyorlar. Şu anda değerlendirme yapıyorum. Kimin olacağına henuz bir karar vermedim” ifadelerini kullandı. Hiddink, Haziran ayında yapılacak 2010 Dunya Kupası Finalleri icin, Fildişi Sahili Milli Takımı'ndan teklif aldığını da doğruladı. Teklifin kendisine Drogba aracılığıyla iletildiğini ifade eden deneyimli teknik adam, bu konudaki kararını henuz vermediğini soyledi. KAYNAK