Şampiyonlar şampiyonu Bursa
Futbol0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Şampiyonlar şampiyonu Bursa
-
05-10-2019, 21:24:29Gecen yılın iki şampiyonu karşılaştı, 2.Lig’in şampiyonu Bursa, 1. Lig’in şampiyonu Galatasaray’ı 3-2 yendi. Demek Bursa şampiyonlar şampiyonu… Helal olsun! Galatasaray’a da ders olsun… Hazırlık macı, sezon acılış macı falan hikaye her şakada bir hakikat payı vardır. Galatasaray 2. Lig’den yeni gelmiş bir takıma yeniliyorsa dur ve duşun! Beş gol macın keyfidir Macı suzelim; goller harika… Sabri’nin daha 4. dakikada uzaktan vuruşu, Hakan’ın mukemmel yukselişi, Sumulikoski’nin Hızır servisi, Frasineanu’nun soğukkanlı darbesi ve Volkan’ın fuzesi… Bu goller macın keyfidir… Gerisi yanlışlıklar komedyası. Mevsim başı diyelim moral verelim ama umit vermek o kadar kolay değil! Bursa icin iyi bir başlangıc oldu, Galatasaray icin ise bu mac malumun ilamıdır! Bu kadro ile zor. Futbola hasret kalışımız acısından seyir zevki guzel bir mactı ama her iki takımın da o kadar cok eksiği var ki sıralasak liste uzar, duzeltilmesi ligin en az ilk beş haftasını alır. Bursa ligde tutunur Sakatlanıp erken cıkan kaleci Omer Catkıc, Volkan, Sinan Kaloğlu, Frasineanu deneyimli isimler, Bursa’yı Super Lig’de taşırlar ancak takım kimliği başka bir şey. Raşit Cetiner’in bunu başaracağına inanıyorum. Bursa seyircisi şolene donuşturulmuş sezon acılışında Galatasaray’ı yeniyorsa ligde tutunur. Galatasaray’a transfer şart Yabancı transferi olacaksa olsun yoksa sabır taşı catlayacak. Takıma once moral motivasyon icin transfer şart. Yenilik gerek, kadro artık bıkkınlık verdi. Heyecan yok! Oysa Galatasaray’a iki yabancı ve kaliteli oyuncu ilac gibi gelir. Takımın işleyişi iyi ama randımanı duşuk! Sezon başı, futbolcuları ve yonetimi yureklendirmek istiyorum ama benim yureğim dayanmıyor Galatasaray’ın bu haline… Defans her rakip atakta yerini kaybediyor, ya da rakibe yakın olamıyor. Bursa kontratağa kalktı mı Galatasaray defansı hep sallandı. Song’un olmayışı belki etkiledi… Cihan yine gayretli ama defansın sağına hızlı adam gerek. Cihan cabuk değil, cabuk bir kanat oyuncusu Cihan’a tur bindirir. Onun da kabahati yok Cihan, orta saha adamı rakibi bastırır topu kovalar, defansif oynadı mı pozisyon alması gerek, işte o konumda yetersiz! Hakan’a yaptığı orta mukemmeldi. Hatırlayın Cihan ofansa donuk oynadı mı gol de atıyordu… Keza orta alanda buyuk boşluk var, oyunu surukleyecek adam eksiği goze carpıyor; Sabri, Okan, Haşan Şaş daha cok ileri donuk oyuncular, rakip atağa kalktı mı cok koşuyorlar ama oyun planında gedikler acılıyor. Rakibi boğacak adam gerek. Oyunu yonlendirecek adam gerek. Bıdı bıdı olmuyor. Cok top kaybı olunca da devamlı sağa sola koşturmaca olarak geciyor oyun. Gerets caresiz Eski Necati’yi mumla aradım. Etkinliği yok. Hakan Şukur bu sene benden torpilli olacak. Hala vazgecilmez oluyorsa ve iyi niyetle koşturuyorsa ondan artık fazla bir şey beklemeyeceğim cunku son kullanma tarihi doldu. Buna rağmen attığı gol ve sıcramasındaki zamanlama harikaydı. Gerets bu şartlarda cok zorlanacak. Bir hocanın katkısı hafta icindeki başarısı ve oyunu okumasıyla orantılıdır. Galatasaray’da hafta ici calıştırmada malzemeler belli, oyunu okumada da buyuk harfler coğunlukta, Gerets okur ama heceleyerek okur… Zaten takım da futbolu kekeleyerek surduruyor. Zaman zaman Gerets’i izledim mimikleri donuk, kulubeye baktım “genclik” kıpır kıpır. Tribunde başkan duşunceli… Mevsim başı diyerek umitleri yarınlara taşıyalım ve tez elden transferi bekleyelim. Bir de değil iki kişi… Sonrası Gerets’in işi… Osman Tanburacı __________________