İtalyan oyuncu, sakatlığını gecmemesi nedeniyle futbolu bıraktığını acıkladı. Roma’nın sol bek oyuncusu Federico Balzaretti, sakatlığı nedeniyle emekliye ayrıldığını acıkladı. Roma'nın Trigoria'daki tesislerinde bir basın toplantısı duzenleyen 34 yaşındaki Balzaretti, "Boyle bir kararı almak cok zordu ama hoşuma gidecek, yuzde yuz bir performansla oynamaya devam edemiyorum. Bu nedenle, aktif oyunculuk kariyerimi bitiriyorum. Ne yazık ki, kasığımdan gecirdiğim sakatlık beni, futbolu bırakmaya zorladı" ifadelerini kullandı. Acıklaması sırasında gozleri dolan İtalyan futbolcu, takımında yonetici olarak gorev almak istediğini belirterek, kendisine destek olanlara teşekkur etti. Roma Kulubu Genel Direktoru Mauro Baldissoni ise Balzaretti'nin sportif yonetici olarak Roma'da gorev almaya devam edeceğini soyledi. Kariyeri boyunca, Torino, Varese, Siena, Juventus, Fiorentina, Palermo takımlarının formasını giyen ve 2012-2013 sezonun başında Roma'ya gelen Balzaretti, 10 Kasım 2013'te oynanan Sassuolo mucadelesinde kasığından sakatlanmıştı. Boston ve Munih'te ceşitli operasyonlar geciren Balzaretti'nin yeşil sahalara donmesi uzun zaman almış ve deneyimli oyuncu, gecen sezonun son macında Palermo karşısında sarı-kırmızılı formayı giyebilmişti. İtalyan oyuncu, sarı-kırmızılı formayla tek golunu sakatlanmadan once 2013-2014 sezonunda ezeli rakipleri Lazio'ya atmıştı. Balzaretti, 2012'de Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan İtalya Milli Takımı'nda da gorev almıştı. Goal
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Federico Balzaretti futbolu bıraktı