Polonya'nın başkenti Varşova'nın ev sahipliği yaptığı Street Style Dunya Finali'nin onur konuğu, bir donem Fenerbahce'de de forma giyen ve Sivasspor'da teknik direktorluk yapan Roberto Carlos oldu. Etkinlik sonrası acıklamalarda bulunan Roberto Carlos, hayatının en ozel gunlerinden birini yaşadığını belirterek, bu yarışmadaki seviyenin inanılmaz, yarışmacıların tekniğinin sıra dışı olduğunu kaydetti. "Dunyanın tartışmasız en iyisi olacak" Roberto Carlos, eski takımı Real Madrid'in PSG'de forma giyen Brezilyalı futbolcu Neymar'ı transfer edeceği iddialarına ilişkin, "Bana kalırsa Neymar gibi bir oyuncuya dunyadaki butun kuluplerin ihtiyacı var. Ozel yetenekleri olan, muhteşem bir futbolcu ve cok yakında dunyanın tartışmasız en iyisi olacak. Onun gibi bir futbolcu sadece benim kulubum Real Madrid'de değil, acıkcası dunyanın her buyuk kulubunde rahatlıkla fark yaratır." ifadelerini kullandı. "Robinho, Ronaldinho, Ronaldo ve Zinedine Zidane.." Kariyerinde karşılaştığı en yetenekli futbolcuların kim olduğu sorusuna Roberto Carlos, "Bu cok zor bir soru oldu, cunku kariyerim boyunca gercekten muhteşem oyuncularla karşılaştım. İllaki secim yapacaksam; Robinho, Ronaldinho, Ronaldo ve Zinedine Zidane'ı en başa yazabilirim. Bu oyuncular topu ayaklarına aldıkları anda beni gercekten etkiliyorlardı." cevabını verdi. Bu arada, sokak futbolunun estetiğini sahnelere taşıyan Red Bull Street Style Dunya Finali'nde 50'den fazla ulkeden bu disiplinin en iyileri yarıştı. Etkinlikte erkeklerde Norvecli Erlend Fagerli, kadınlarda ise ev sahibi yarışmacı Agnieszka "Aguska" Mnich birinci oldu. Kaynak: AA