Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 1'inci Ligi'nde mucadele eden Hakkarigucu, 3 Gurcistan ve 1 Kazakistan uyruklu oyuncuyu transfer etti. Gurcu Tamari, Kristina ile Teona ve Kazak Khojasheval, oynadıkları oyunla kısa surede Hakkarili taraftarların sevgisini kazandı. Antrenor Cemile Timur, ligde iddialı olduklarını, kendi gruplarında ilk sıradaki takımla aralarında sadece 2 puan olduğunu soyledi. Gecmişte teror olaylarıyla anılan Hakkari'de, 2008 yılında kurulan Hakkarigucu kadın futbol takımı, peş peşe elde edilen başarıların ardından TFF 2'nci Ligi'nde mucadele etmeye başladı. Hakkarigucu, play-off musabakalarında gosterilen başarı sonrası bu yıl da TFF Kadınlar 1'inci Ligi'ne yukseldi. Kadın futbolcular, başarılarına başarı katıp, oynadıkları futbol ile kısa surede adlarından soz ettirerek, Hakkari'nin gurur kaynağı oldu. Gurcistan ve Kazakistan uyruklu oyuncuların da transfer edilmesiyle guc kazanan takım, ligde oynadığı futbol ile goz dolduruyor. "Hakkari ve taraftarımıza layık olmaya calışacağız" Hakkarigucu Kadın Futbol Takımı'nda 8 yıl kaptanlık yapan ve şu an takımın antrenoru olan Cemile Timur, kentte on yargıları yıktıklarını soyledi. Timur, hedefledikleri 1'inci Lig'e yukseldiklerini, bundan sonraki hedeflerinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu belirtti. "2008 yılında kadın futbol takımını kurduğumuz zaman o donemde kız cocuklarının futbola olan alakası, ailelerin ozellikle kız cocuklarına yonelik baskıları surekli on plandaydı. 'Bir kız cocuğu nasıl şort giyer, nasıl top oynar?' baskıları vardı. En kotu olan şey de erken yaşlarda evlendiriliyordu. Bu sadece kadın futbol takımı icin değil, genel anlamda bu sorun ile karşı karşıya geldik. Ben de bir kadın olarak acıkcası burada mucadele vermeye calıştım. 'Kız cocuğu okumasın, futbol oynamasın' diye bu on yargıyı bir tarafa cekip, bu duruma geldik. Gecen yıl bu takımın başına gectim. Takımda 8 yıl boyunca top koşturdum. Takım kaptanı olarak gorev yaptım. Takımın başına gecerken bir hedefim vardı; takımın 1'inci Lig'e yukselmesi ve Avrupa şampiyonluğuna gitmesi. Oynadığımız lig cok farklı, cok tempolu maclar oynanıyor. Takımların kalitesi cok yuksek, imkanları cok cok ust duzeyde. Biz de Hakkari olarak bu tempoya ortak olmak icin yola cıktık ve şu anki duruma baktığımız zaman takımımız şu an iyi bir noktada. Hakkari buyuk bir taraftar kitlesine sahip. Dağkent taraftar grubuna teşekkur etmek istiyorum. Onlar gercekten de takımlarını hicbir zaman 'Soğuk, sıcak' demeden yalnız bırakmadı. Eğer biz bugun buralara geldiysek taraftar grubumuzun da buyuk destekleri ile geldik. Onlarla gurur duyuyoruz. Biz her zaman, her yerde Hakkari'ye ve taraftarlarımıza layık olmaya calışacağız." "Hakkari anlatıldığı gibi değil" Gurcistan Milli Takımı kadrosunda yer alan, Samsun Luleburgaz'dan Hakkari'ye transfer olan 27 yaşındaki Tamari Tatuashvili, kentten olmayanların Hakkari'yi cok kotu anlattığını fakat şehrin bahsedildiği gibi olmadığını soyledi. "Hakkari'ye transfer icin teklif geldi. Acıkcası cok duşundum. Buradaki insanları cok farklı anlattılar. 'Bombalar patlıyor, savaş var, teror var' diye anlattılar. Ben de korktum tabi, kimse boyle bir yere gitmek istemez. Ama takımda yer alan arkadaşlara sordum. Onlar bana 'Oyle bir şey yok' dediler. Onlara inanarak geldim. Gercekten de insanlar Hakkari'yi cok farklı duşunuyorlar, cok yanlış duşunuyorlar. Burayı cok sevdim. Herkes gelip, kendi gorsun. Hakkari cok guzel bir yer." 22 yaşındaki Gurcu Teona Bakrandze ise Hakkarigucu'ne bu yıl transfer olduğunu dile getirdi. Hakkari'ye transfer teklifi alınca korkarak geldiğini; fakat şu an cok mutlu olduğunu belirten Bakrandze, "Gurcistan'dan geldim. Daha once Ereğli'de oynadım. Bu yıl Hakkari'ye transfer oldum. Bu teklif geldiği zaman Hakkari nasıl bir yer, bilmiyordum. Arkadaşlarıma sordum ardından da geldim. Hakkari'ye geldiğim icin cok mutluyum ve memnunum. Takım olarak Hakkari'yi guzel noktaya getireceğiz. Hakkari cok guzel yerlere gelecek kadar potansiyele sahip bir takım" dedi. "Hakkari'yi en iyi noktaya ulaştıracağız" Hakkarigucu Kadın Futbol Takımı'nda top koşturan 20 yaşındaki Gurcistan uyruklu Kristina Bakarandze de Hakkari'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Azerbaycan Milli Takımı'nda yer aldığını anlatan Bakarandze, "Acıkcası Hakkari'ye gelmek istemiyordum. Hakkari adına farklı şeyler anlatıldı ama hic de soylendiği gibi bir yer değil. Burada insanlar cok farklı, bizlere cok iyi davranıyorlar. Bu konuda cok memnun kaldık. Bizim burada hedefimiz guzel futbol oynamak. Zaten şu an 1'inci Lig'de mucadele ediyoruz. En iyi noktaya gelmek icin mucadele edeceğiz. Bu formaya layık olmak icin her şey yapacağım. Hakkari'yi en iyi noktaya ulaştıracağız." "Hakkari kucuk ama farklı bir yer" Kazakistan Milli Takımı'nda oynayan ve Hakkarigucu'ne transfer olan 21 yaşındaki Kazak Shokhısta Khojasheva ise Turkiye'de ilk kez bulunduğunu soyledi. Khojasheva, "Hakkari'yi hic duymamıştım. Hakkında bir bilgi sahibi değildim. İlk defa Turkiye'ye geldim. Geldiğim icin de cok mutluyum. İnsanlar cok iyiler. Buradan bulunmaktan son derece memnunum. Hakkari belki kucuk ama farklı bir yer. İnsanlar cok farklı davranıyorlar, cok seviyorlar. Futbol adına bu beni mutlu ediyor" dedi. Bursasporluyuz.org