Rusya Milli Takım teknik direktoru Guus Hiddink, bu ulkeden ayrılışı ve Dunya Kupasına başka bir takımın başında katılma konusundaki goruşlerini acıkladı. 1 Ağustos tarihinden itibaren Turk Milli Takımının başına gececek olan Guus Hiddink, Rus spor gazetesi Sovetskiy Sport'a yaptığı acıklamada, Rus futbolunda Federasyon Başkanının değişmesiyle yeni bir donem, yeni bir stratejinin geliştirileceğini soyledi. Bunun yeni başkan ile anlaşılamadığı anlamına gelmeyeceğini vurgulayan Hiddink, Rusya'nın Dunya Kupası'na katılamamasının cok sert bicimde eleştirilmesinden yakındı. Hiddink şunları soyledi: "Her şeyden once şunu soylemek istiyorum. Son aylarda Milli Takım antrenorler ekibi dunya kupasına gidememeyi cok sert bir şekilde eleştirmeye başladılar. Tek eleştirilmesi gereken birisi varsa o da benim. Takımın aldığı sonucların tek sorumlusu da benim. Rusya'da devamlı bulunmamam ve cok seyrek buraya gelişim konusuna gelince, bunun en onemli sebebi Rusya Futbol Federasyonu'ndaki finansman sorunlarıydı. Eğer Rusya'ya daha sık gelseydim burada yaşamam Rusya Federasyonuna cok pahalıya mal olacaktı. Futbol Federasyonu'nu sıkıntıya sokmamak icin burada yapmam gereken işleri Amsterdam'daki ofisimden yonettim. Bu yuzden Rusya Futbol Federasyonu'na boyle bir şey teklif ettim ve bu federasyon yetkilileri tarafından uygun gorulup kabul edildi, yaptığım işin kalitesi de duşmedi. Rus Milli takımından ayrılmama gelince, Rus futbolunda yeni bir donem başlıyor. Rusya Futbol Federasyonu başkanının değişmesiyle beraber futbolun geliştirilmesi ile ilgili yeni strateji yurutuldu. Bu, yeni başkanla anlaşamadığımız anlamına gelmez. Kendisiyle gayet iyi bir goruşmemiz oldu. Rusya'da tam dort yılım gecti, ciddi bir sure olduğunu duşunuyorum ve daha once bu kadar uzun zaman hicbir yerde gorev almamıştım. Ancak artık bazı şeyleri değiştirmenin zamanı geldiğini anladığım icin yerimi başka bir antrenore bırakıyorum. Ben Rusya ile olan temmuz ayındaki anlaşmanın sonuna kadar Rus Milli Takımındaki gorevime devam etmekten yanayım. Ancak her şey Rusya Futbol Federasyonuna bağlıdır. " Halen kendisini dunya kupasına cağıran takımlar ve cok ilginc teklifler olduğunu da ifade eden Guss Hiddink, "Ancak, bu aylarda Rus takımındaki oyuncuları bırakıp başka takımda gorev almam benim imajımı zedeleyebilir ve bu benim acımdan da hoş olmayabilir'' dedi. Hiddink, 3 Martta oynanacak Macaristan macının futbolcularla birlikte olmak acısından son şans olacağını kaydetti. Hiddink, daha once Dunya Kupasına başka bir takımla gidebileceği şeklindeki acıklamaların ise o zamanki ruh haliyle ilgili olduğunu soyledi. Ote yandan, Sovetskiy Sport gazetesi Guus Hiddink'in gecen aralık ayından beri para alamadığından dolayı 3 Mart'ta Rusya'nın oynayacağı Macaristan macından sonra anlaşmasını sonlandırabileceğini ileri surdu. Bu arada Rus Milli Futbol Takımı, bu akşam saatlerinde Moskova'da toplanacak ve yarın sabah Budapeşte'ye ucacak. Kaynak : Hurriyet. __________________