2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gosterdiği performansla goz dolduran genc oyuncu, Uşak'ın Sivaslı ilcesinde yaşayan akrabalarının gururu oldu. Emre Mor'un 67 yaşındaki dedesi Huseyin Mor, "Milli macta Emre forma giydi, izlerken neler hissettiniz?" sorusu uzerine gozyaşlarını tutamadı. Videoyu İzlemek İcin TIKLAYINIZ Turk futbolunun yeni yıldız adayı olarak gosterilen 19 yaşındaki Emre Mor, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki performansıyla Uşak'ta yaşayan akrabalarını da gururlandırdı. Şampiyonada Cek Cumhuriyeti karşılaşmasındaki mucadelesiyle sosyal paylaşım sitelerinde adından en fazla bahsedilen kişi haline gelen milli futbolcu Emre Mor'u Uşak'ın Sivaslı ilcesine bağlı Tatar Kasabasında yaşayan dedesi, babaannesi ve amcası da yakından takip ediyor. Danimarka'da calışıp emekli olduktan sonra memleketine donen amca Ozay Mor, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Emre Mor'un yeşil sahada sergilediği performansı gururlanarak takip ettiklerini soyledi. Cocukluğundan bu yana "top delisi" olan Emre'nin buyuk bir futbolcu olacağını henuz 5 yaşındayken tahmin ettiklerini dile getiren Ozay Mor, Emre'nin cocukken cok hareketli olduğunu, Danimarka'da oynadığı kulupte disiplinle calıştığını ifade etti. "Kulupte macları, antrenmanları olurdu, biz 'gitme' dediğimiz zaman ortalığı ayağa kaldırır, camları aşağı indirirdi." diyen Ozay Mor, şoyle konuştu: "İyi bir futbolcu olacağını o zamandan anlamıştık. Topla yatar topla kalkardı. Antrenorleri onun bir cevher olduğunu soylerdi. Her zaman, bir gun unlu futbolcularla forma giyeceğini ve bizim de onu televizyondan izleyeceğimizi soylerdi. Tabi biz bu kadarını beklemiyorduk. Ama şu anda televizyondan maclarını izleyerek gurur duyuyoruz." "Turkiye'nin gurur kaynağı" Turkiye Futbol Direktoru Fatih Terim'in gecen yıl bir tavsiye uzerine gittiği Danimarka'da Emre'yi izlediğini ve milli takıma aldığını anlatan amca Mor, yeğeninin cocukluğundan bu yana en buyuk hedefinin milli takıma girmek olduğunu, hedefine bu kadar erken ulaştığını duyunca gozyaşlarını tutamadığını soyledi. Yeğeninin milli takımda forma giymesi ve Turkiye icin ter dokmesinin onur verici olduğunu dile getiren Ozay Mor, sozlerini şoyle surdurdu: "Emre maca cıktığında yerimde duramıyorum. İnsanın yeğeninin milli takımda forma giymesi ve Turkiye icin ter dokmesi onur verici. Koydeki herkes milli macları izledi. Mac izlemeyi sevmeyenler bile Emre oynayacağı icin izliyor. Emre memleketimizin, Turkiye'nin bir gurur kaynağı. İnanıyorum ki cok daha iyi yerlere gelecek ve bircok başarıya imza atacak. Emre benim gururum ama bu bir tek benim gururum değil, tum Turkiye'nin gururu." Ronaldo posterleri Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'a transfer olan Emre Mor'un Galatasaray taraftarı ve Cristiano Ronaldo hayranı olduğunu soyleyen Ozay Mor, "Emre'nin idol olarak gorduğu futbolcu Cristiano Ronaldo'ydu. Odasına girdiğimiz zaman Ronaldo'nun posterlerinden duvar gozukmezdi." ifadelerini kullandı. Yeğeninin her yıl kendilerini ziyaret icin Uşak'a geldiğini, motosiklete binmeyi sevdiğini, arada halı saha macı yaptığını anlatan Ozay Mor, Emre'nin cocukluğuyla ilgili basında yetimhanede buyuduğu yonunde yanlış haberlerin yer aldığını belirtti. Bu haberlerin kendilerini cok uzduğunu ifade eden Ozay Mor, "Emre hicbir zaman yetimhanede kalmadı. Basında cıkan haberlerde, 'Emre yetimhanede buyudu', 'cocukken babası hapishaneye girdi, annesi Emre'yi terk etti' gibi soylentiler geciyor. Bunların gercek bir yanı yok. Emre'nin annesi ve babası her zaman onun yanında oldu. Bizde yetimhaneye duşecek cocuk yok. Babası bir sene cezaevinde yattı, bir ayrılık yaşadılar o da bitti." şeklinde goruşlerini aktardı. Dedesinin gozyaşları Emre Mor'un 67 yaşındaki dedesi Huseyin Mor ise "Milli macta Emre forma giydi, izlerken neler hissettiniz?" sorusu uzerine gozyaşlarını tutamadı. Huseyin Mor, torununu sevinc gozyaşlarıyla izlediğini belirterek, "Torunumla gurur duyuyorum. İnşallah sonu hayırlı olur. Emre 'ben Turkum ve Turk takımında oynayacağım.' derdi. Şimdi Turkiye'nin milli takımında oynuyor" ifadelerini kullandı. cnnturk