Turk Milli Takımı ile anlaştım İrlanda'da 3 yıl daha kalacaktım. Ama Turkiye'den oyle muthiş bir teklif aldım ki, 'hayır' diyemedim Turkiye ile anlaştık. Salı gunu sozleşmemin feshi icin İrlanda Federasyonu'nu iknaya calışacağım Milano'da yaşayacağım fakat sık sık Turkiye'ye geleceğim. Tardelli ise hep Turkiye'de olacak.. Takvim yılın gazetecilik olayına imza atıyor... Arkadaşımız Selcuk Manav'ın konuştuğu Giovanni Trapattoni, Turkiye Futbol Federasyonu ile Milli Takım teknik direktorluğu konusunda anlaşma sağladığını acıkladı. Futbol tarihinin en onemli teknik adamlarından biri olan İtalyan hoca, "Ekim ayında İrlanda Cumhuriyeti ile sozleşmemi 2012'ye kadar uzatmıştım. Fakat Turkiye Futbol Federasyonu'ndan oyle bir teklif geldi ki, reddedemedim. Salı gunu İrlanda Futbol Federasyonu Başkanı David Blood ile uzlaşarak duzgun bir şekilde sozleşmemin feshini rica edeceğim" acıklamasını yaptı. İRLANDA'YI İKNA ETMEYE CALIŞACAĞIM Trapatonı, Selcuk Manav'ın, "Ya İrlanda Federasyonu 'olmaz' der ve sizi bırakmazlarsa ne olacak?" sorusuna ise, "Boyle bir şey olacağını sanmıyorum. Onları ikna etmek icin elimden gelen her şeyi yapacağıma emin olabilirsiniz" yanıtını verdi. Turkiye Futbol Federasyonu'yla aralarında hicbir puruz bulunmadığına dikkat ceken 70 yaşındaki İtalyan teknik adam, "Ben Milano'da yaşıyorum. Turkiye'de surekli bulunmayacağım ama sık sık geleceğim. Yardımcım Marco Tardelli ise İstanbul'da yaşayacak. İrlanda'yı calıştırırken de ben Milano'daydım. Tardelli ise Londra'ya yerleşmişti" ifadesini kullandı. BENİM SİSTEMİM 4-4-2'DİR, DEĞİŞMEZ Kariyeri boyunca sisteminden asla taviz vermediğini soyleyen Trapattoni, "Benim sistemim 4-4-2'dir. Bu Turkiye'deyken de değişmeyecek" dedi. Bundan tam 16 yıl once Turkiye'nin eşiğinden donduğunu soyleyen tecrubeli hoca, "1994'te Galatasaray'a gelmem an meselesiydi. O donem yoneticilik yapan Mehmet Cansun ile yuz yuze goruşmuştum. Ama sonra olmadı. Yine 2000 yılında da Fatih Terim'in yerine Galatasaray'dan dolaylı yoldan teklif aldım. Fakat resmiyete donuşmemişti. Umarım salı gunu her şey hallolur ve imza atmak icin Turkiye'ye gelirim" şeklinde konuştu. 5 KUPAYI KAZANAN TEK HOCA Trapattoni, kulupler duzeyindeki 5 kupayı da (Şam. Kulupler, K.Galipleri, UEFA, Super Kupa, Kıtalararası) kazanan tek hoca. YARDIMCILARI TARDELLI& BREHME Futbol Federasyonu ile el sıkışan Giovanni Trapattoni, yardımcılarına da TAKVİM'e acıkladı. İtalyan teknik adam, İrlanda Cumhuriyeti'nde de birlikte calıştığı Marco Tardelli'nin yine yardımcısı olacağını soyledi. Ayrıca 2005-06'da Stuttgart'ta Trapattoni'nin yardımcısı olan Andreas Brehme de Milli Takım'da gorev yapacak. Brehme, Almanya'daki gurbetci futbolcularla ilgilenecek. Ayrıca Abdullah Avcı da Trapattoni'nin Turk yardımcısı olacak 26 YILDA MUTHİŞ BAŞARILAR 1974 yılında Milan'da teknik adamlık kariyerine başlayan Trapattoni, 26 yılda tam 20 kupa kazanmayı başardı. Ajansspor __________________