Emre Mor: “O olmasaydı Dortmund’a gidemezdim”
Futbol0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Emre Mor: “O olmasaydı Dortmund’a gidemezdim”
-
05-10-2019, 21:08:57Turkiye A Milli Futbol Takım’ın genc yıldızı Emre Mor, Borussia Dortmund’a imza surecini Alman basınına anlattı. Ay-yıldızlı forma ile EURO 2016’da mucadele eden 18 yaşındaki Emre Mor, Alman basınına konuştu. Genc oyuncu, EURO 2016’da kendisinden cok şey beklenmesiyle ilgili, “Uzerimde baskı hissetmiyorum. Baskı benim icin sorun değil. Bununla başa cıkabilirim. Baskı olması beni daha guclu yapar” ifadelerini kullandı. Emre, Dortmund’a transferi ile ilgili ise, “Dortmund’a imza atmak aklımdan gecmiyordu. Teknik Direktor Thomas Tuchel ile konuştuk. O olmasaydı Dortmund’a gidemezdim. Hakkımdaki planlarını, benden beklentilerini durustce anlattı ve beni ikna etti” diye konuştu. 5 YILLIK ANLAŞMA İMZALAMIŞTI Borussia Dortmun’un yaklaşık 7.5 milyon sterlin odeyerek kadrosuna katığı Emre Mor, Alman ekibi ile 5 yıllık anlaşma imzalamıştı. Borussia Dortmund Sportif Direktoru Michael Zorc, 18 yaşındaki kanat oyuncusundan ovguyle soz ederken, “Emre son derece yetenekli ve gelişimi icin buyuk potansiyele sahip. Cok yonlu ve dikine oynayan bir oyuncu” ifadelerini kullanmıştı. EMRE MOR IBRAHIMOVIC’İ SOLLADI Nordsjaelland’den Borussia Dortmund’a transfer olan milli futbolcumuz Emre Mor, İskandinavya’nın ihrac ettiği en pahalı futbolcu olarak tarihe gecti. Danimarka kulubu, Emre Mor transferinden 90 milyon Danimarka kronu kazanırken, sozleşmesinde yer alan maddelerle fiyatın artabileceği bildirildi. Ibrahimovic, Malmo’den Ajax’a 72 milyon Kron bonservis ucreti ile giderken; Emre Mor bonservis bedeli ile dunyaca unlu futbolcuyu geride bıraktı. EMRE MOR KİMDİR? Emre Mor, Danimarka’da yetişmiş Turk milli futbolcu. Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund’da forma giymektedir. Emre Mor’un babası Turk, annesi ise Makedonya’lıdır. Baba tarafından aslen Uşak ili Sivaslı ilcesi Tatar kasabasındandır. 7 Haziran 2016 tarihinde 16 milyon euro bonservis bedeliyle Borussia Dortmund kulubune transfer olmuştur. Emre, milli forma ile toplamda 22 maca cıkıp 3 de gol atmayı başardı. 2016 yılında Turkiye Milli Takım’ını tercih eden Emre, Karadağ macında ilk kez sahaya cıktı. Gunluk Gazeteler __________________