NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in, Cek Cumhuriyeti macı yorumu.. "Butun gun hem 2-0'a hem de acıkcası yuzde 50'nin uzerinde de macı değil de genel bir analiz mi konuşayım diye duşundum. Nedenleri konuşma zamanı değil. En buyuk Belcika. Nedenlerini onumuzdeki gunlerde konuşuruz. Neden kotu başladık, cok geniş analiz etmemiz gereken bir konu. Anahtar şuydu. Cek Cumhuriyeti'nin kazanmaktan başka şansı olmamasıydı. Bizim icin avantajdı. Cek Cumhuriyeti, sıkı, sert ve duz bir takım. Disiplinli bir takım, ama neredeyken top rakipteyken disiplinli bir takım. Hırvat ve İspanyollar gibi cok yetenekli oyuncuları olmadığı icin, fazla pozisyonlar bulamadılar. Tabii ki kazanmak zorunda oldukları icin de 60 kadar 1-0'ı koruruz inşallah diye duşundum. Son 10 dakika mac oynanmayacak diye duşundum. Orta sahadan bir oyuncu cıkarıp 2. santrafor sokunca dakikası 50 ile 60 arasındaydı. Anahtarı orada actık. Donen topları almaya başladık. Golde olduğu gibi ofsayt değildi, faul oldu. Donen topları da alınca da bizi zaten turnuvanın icerisinde tutma şansı oldu. İnşallah Belcika da İsvec'e kaybetmez. Onun dışında neden, şu bu yapılan yuhalamaları bunları unutmak lazım. Taktik taktik olarak baktığımız zaman a Messi filan derler. Hakikaten Messivari yetenekli bir oyuncu kadromuza kattık. Fatih Hoca da biraz da oynatmak zorunda kaldı. İyi de yaptı. İyi bir sonuc aldık. Kadroda Mehmet Topal niye ortasahada oynadı diye konuşuluyor. Herkesin doğrusu bize yanlış gelebilir. O yuzden de nedenleri cok daha sonra konuşalım. Şimdi tadına bakalım. Tadına bakması gereken kişi başta Fatih Hocamız. Yapılan edepsizlik ahlaksızlık ayrı konular. Turnuvanın icinde olduğumuz icin mutluyuz. Cocuklar da moralli. Aslında gruba baktığımız zaman 3. mucadelesi Cek Cumhuriyeti ile bizim aramızda gozukuyordu. Biz olduk. Cek Cumhuriyeti'nde ozellikle Kaderebeck cok iyi hucum oynayan bir oyuncu. Biraz da arda ile Olcay'la kenara cekti onları. Hamleler tamamen doğruydu. Beraberlik ihtiyacı olan Cek Cumhuriyeti'yle oynamak daha zordu. Kazanmak zorunda olan Cek Cumhuriyeti, hele hele ilk yarıyı 1-0 geri kapattıktan sonra 55'ten sonra gol pozisyonları bekliyordum. Senaryo boyle doğru olurdu ve boyle bitti. Turkiye 2. tura kalırsa, rakip Galler olacak. Nasıl bir rakip olur, buradaki tur şansımızı nasıl gorursunuz? 2 İrlanda'yı beğenmedim. Elenmesine rağmen Ukrayna fena bir takım değildi. Galler, 3'lu savunma oynayan 2 takımdan bir tanesi. İtalyanların dışında Galler oynuyor. En onemlisi de bence uclunun hemen onunde Juventus'ta Pirlo'nun oynadığı gibi 7 numaralı oyuncuları var (Joe Allen), oyun kurucu duzeninde oynuyor. Kimi istersin deseler ben Galler'i isterdim. Rusya macı aldatıcı olabilir. Rusya'nın elenmesi gerekiyordu. Ne demek istediğimi anladınız sanırım. Galler boyle bir Rusya'yı yendi. Fransa veya Almanlar geleceğine tabii ki Galler'in gelmesi motivasyonu tekrar toparlamış bir milli takım icin avantaj. Bu Milli Takım'daki olaylar cok gundeme geldi. Hem hocanın ailesine karşı hem Arda'ya mac icerisinde yapılan saygısızlıkları bir kenara atmak lazım. Aynı şartlarda Volkan Demirel'e yapıldı. Bu ulkede kaleci kaybedildi. Biz yeter ki Fenerbahce, Galatasaray, Beşiktaş işlerini bakmamız lazım. Fenerlisi de Galatasaraylısı da Milli Takım oyuncusu. Bizi bekleyen tehlike bu gruplaşmalar. Ben Emre Mor yaşındayken, orta sahada oynuyordum. Emre ofansif oyuncu olarak başlamış. Forvet arkası oynuyor. 19 yaşındaki bir oyuncudan bahsediyoruz. 19 yaşındaki bir oyuncuya gore cok onde bir oyuncu. Eksikleri giderilebilecek ozellikler. Topla giderken pas yapabiliyor; ama zamanlamasında biraz ayarlamalar yapması gerek. Cok doğru bir kulube gitti. Onumuzdeki 10 yılın onemli değerlerinden biri olacak." Gunluk Gazeteler __________________