İtalyan teknik adam, Man Utd ile oynayacakları derbi mac oncesinde Togolu golcunun takıma donmesini istiyor. Afrika Uluslar Kupası oncesinde Angola'da silahlı saldırıya uğrayan Togo Milli Takım otobusunde bulunan ve yaşadığı travma nedeniyle bir sure affını isteyen Adebayor'un hÂl takıma donmemiş olması , City'de sorun yarattı. Golcu oyuncudan onumuzdeki hafta icerisinde oynanacak United derbisinde yararlanmak istediğini dile getiren teknik direktor Roberto Mancini, bu durumun bir netlik kazanmasını bekliyor. Mancini , "Adebayor sakat olduğunu one surerek takıma donmek istemedi. Ancak Mancini de bu oyuncunun herhangi bir sakatlığı varsa, İngiltere'ye donerek kulup catısı altında tedavi olmasını istiyor. Mancini'nin Adebayor'u sıkıştırması soz konusu değil. O sadece, Adebayor'un fiziksel ya da psikolojik ne sorunu varsa, kulup imkanları dahilinde cozulmesi gerektiğini duşunuyor" dedi. Gectiğimiz hafta, durumuyla ilgili olarak Togo'dan bir acıklama yapan Adebayor ise, "HÂl yemek yiyemiyorum ancak en kısa zamanda toparlanıp takıma donmek istiyorum. Hem takım arkadaşlarımdan, hem de teknik direktorumden anlayış bekliyorum. Biraz daha zamana ihtiyacım var. Basın sozcum kollarımın arasında hayatını kaybetti. Hayatımda bundan daha kotu bir an yaşamadım. Bu gercekten cok uzuntu verici" şeklinde konuşmuştu. Bu arada dun Man City'nin futbol şube sorumlusu Brian Marwood ile bir goruşme yapan Mancini, nasıl bir tavır sergilemeri gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Daha sonra kulubun resmi sitesinden yapılan acıklamada şu ifadeler kullanıldı:"Manchester City kulubu olarak oyuncunun kendisi, oyuncunun danışmanları ve İngiliz Futbol Federasyonu ile surekli olarak iletişim halindeyiz. Bu kotu saldırıyı unutana kadar Adebayor'a suresiz izin verdiğimizi belirtmek isteriz" Kaynak : goal.com __________________