Milli takımımızın kaptanı Arda Turan, İspanya ile oynanacak mactan once bir basın toplantısı duzenledi. Toplantıda gergin gorunen Arda mutsuzluğun sebebini acıklarken onemli ifadeler kullandı. Nice kentinde karşılaşmanın oynanacağı Nice Stadı'nda duzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arda, Hırvatistan macını kaybetmenin uzerilerinde baskı oluşturmadığını belirterek, "Yenilgiye sadece uzulduk. Yarın cıkıp futbolumuzu oynayacağız ve puan almaya calışacağız. Turnuvanın statusu gereği en iyi ucunculer de gruptan cıkıyor. Hala cok şansımız ve alınabilecek 6 puan var. İspanya'ya karşı kazanmak cok zor ama puan veya puanlar alırsak, gruptan cıkabileceğimizi duşunuyorum. Gruptan cıktıktan sonra her şey bizim icin değişebilir." diye konuştu. Turnuvadaki ilk maclarında heyecana yenik duştuklerini aktaran Arda Turan, İspanya mucadelesinde farklı bir goruntu cizeceklerini anlatarak, şunları kaydetti: "Hırvatistan macı turnuvanın ilk macıydı. Bu seviyeleri oynamış oyuncu sayımız cok azdı. Bunun heyecanına yenilmemiz ve baskı hissetmemiz cok normaldi. Aslında golden sonra ben de dahil bir dağılma yaşadığımız icin bu duruma duştuk. Acıkcası 1-0 bizim icin kotu sonuc olmadı. 15 mac boyunca cok iyi performans sergilemiş bir milli takım var. Buraya geldiğimiz icin başarılı bir takımız. Burada enteresan işler yapabiliriz ama futbolun icinde bunlar var. Henuz bir mac kaybettik. Hırvatistan macında dersler cıkararak, İspanya musabakasında sonuna kadar mucadele edeceğiz. Kazanıp veya kazanamayacağımızı bilmiyorum ama ilk mactaki goruntumuzden uzak, daha dirayetli ve dinc bir takım olacağımıza inanıyorum." Milli oyuncu, Hırvatistan macından sonra ozur dilediğinin hatırlatılması uzerine, "Bu baskının olması normal. Kendi performansım hakkında konuştum. Takım arkadaşlarımı mucadelelerinden dolayı tebrik ettim. Kendime olan payı aldım sadece. Futbolun icinde boyle şeyler var. Turnuvanın ilk macıydı. Hata yapmamız normal. Daha once de turnuvaların ilk maclarında hata yapmıştık. Bunun altından kalkabileceğimizi duşunuyorum. Benimki sadece bir sorumluluk almaydı." ifadelerini kullandı. - "Bizim icin başarısızlık, oyun olarak kotu performans" Arda Turan, Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı elde etmenin başarı olduğunu, bundan sonraki surecte iyi futbol oynamalarının onemine değindi. Amaclarının iyi futbol oynamak olduğunu anlatan Arda, "Bizim icin başarısızlık kısmını gectik. Turnuvada olabilmek bizim icin başarıydı. Bundan sonrası icin de başarısızlık oyun olarak kotu performans olacaktır. İyi futbol sergileyip gruptan cıkamazsak, gonlum ve vicdanım rahat şekilde eve doneceğim." şeklinde konuştu. Hırvatistan macında Luka Modric'in golunden once sacını duzelttiği icin eleştirilen Ozan Tufan ile karşılaşma sonrası Modric ile fotoğraf cektiren Emre Mor'a sahip cıkan A Milli Takım'ın kaptanı, şoyle devam etti: "Ulkemde hakaret ve dalga gecmenin eleştiri kıvamında algılanması ve genc arkadaşlarımın acımasızca eleştirilmesi beni ister istemez uzuyor. Onlar genc oyuncular ve hakkıyla bu ulkenin formasını taşımaya calışıyorlar. Elinden gelenin en iyisini yapmaya uğraşıyorlar. 15 mac kazandıktan sonra, Avrupa Şampiyonası'nda bir mac kaybettik diye onlara bunu yapmanın haksızlık olduğunu duşunuyorum. O yuzden bu beni uzuyor. Sıkıntımın ve moralsizliğimin sebebi bu." - "Barcelona'da devam etmek istiyorum Basın toplantısında genellikle İspanyol gazetecilerin sorularına muhatap olan Arda Turan, İspanya'daki geleceğiyle ilgili, "Barcelona'da cok mutluyum ve devam etmek istiyorum ama şu anda sadece Avrupa Şampiyonası'nı duşunuyorum. Barcelona benim hayalim ve hayalimi yaşıyorum." dedi. A Milli Takım'da Barcelona'dakinden farklı gorev ve sorumlulukları bulunduğunu vurgulayan ay-yıldızlı oyuncu, "Milli takımda farklı bir bolgede oynuyorum. Barcelona'da daha cok orta sahada gorev alıyorum. Milli takımda ise hucuma yonelik oynuyorum. Burada aldığım sorumluluklar daha değişik. Milli takımda ofansif anlamda etkili olmalıyım. Barcelona'da ise daha farklı gorevlerim var. Defansif olarak da cok fazla calışmalıyım. Milli takımdaki gorevlerim mevki acısından zaman zaman değişikliğe uğruyor ama ben farklı bolgelerde oynayabilen bir oyuncuyum. Benim icin problem yok." şeklinde goruş belirtti. Bir İspanyol gazetecinin, "Avrupa Şampiyonası'nda Atletico Madrid'de yaptıklarını yeniden ispat etme şansın var." şeklindeki yorumu uzerine Arda, "Benim bir şeyi ispatlamaya ihtiyacım olduğunu duşunmuyorum. Sadece cıkıp ulkem icin elimden geleni yapmaya calışacağım. Bu kadar zamanda sizlere bir şey ispatlayamadıysam, bundan sonra da ispatlamam zor olur. Onun icin sadece kendi işime bakacağım." acıklamasında bulundu. Arda Turan, Fenerbahce'den ayrılan milli oyuncu Gokhan Gonul'un adının Barcelona ile gectiğinin hatırlatılarak, Gokhan'ın Barcelona'da oynayabilecek kalitede olup olmadığının sorulmasına karşılık, "Gokhan Gonul cok kaliteli ve yetenekli oyuncu. Her takımda oynayabilecek yeteneğe sahip ama burada başkalarının transferi hakkında konuşmak durumunda değilim." ifadelerini kullandı. İspanya ve Almanya'nın turnuvanın favorisi olduğunu belirten Arda Turan, "Futbol mantalitesi olarak İspanya'yı beğeniyorum. İspanya ve Almanya'nın favori olduğunu duşunuyorum ama futbolun ne getireceği bilinmez. Tabii ki Fransa'nın ev sahibi avantajı var." diyerek sozlerini tamamladı. Gunluk Gazeteler __________________