İspanyol ekibinin duzenlediği tanıtım toplantısında konuşan yıldız oyuncu, dunyanın en buyuk kulubune geldiğini soyledi. Real Madrid Kulubu, yeni transferi 21 yaşındaki Hırvat orta saha oyuncusu Mateo Kovacic'i Santiago Bernabeu Stadı'nda duzenlenen organizasyonda basına ve taraftarına tanıttı. Tanıtım organizasyonuna ailesi ve kız arkadaşı ile gelen Kovacic, "Dunyanın en buyuk kulubundeyim ve benden cok şey bekliyorlar. Beklentilere karşılık verip, en iyi performansımı sergilemeye calışacağım" dedi. Real Madrid'e transferinden dolayı Inter Kulubu'ne teşekkur eden Kovacic, "Real Madrid'den teklif gelince şuphe duyamazsın, dunyanın en buyuk kulubu. Genc bir futbolcu olarak bu kadronun icinde yer almak benim icin bir onur. Tum futbolcular cok ust duzeyde ama tabii ki Cristiano Ronaldo ile aynı takımda olmak cok onemli. Onlar her turlu tecrubeye sahip ben ise yeni başlıyorum" şeklinde konuştu. Adı Barcelona ile de anılan Hırvat futbolcu, "Neden Barcelona değil de Real Madrid'i sectin?" şeklindeki bir soruyu da "Cunku Real Madrid dunyanın en buyuk kulubu, buna eminim. Buraya gelmekten cok mutluyum. Real Madrid'e haklı sebeplerle geldiğimi ve kulubun neden beni sectiğini en kısa surede gostermeye calışacağım" diye yanıtladı. Bu arada Real Madrid Kulubu Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Emilio Butragueno, "Kovacic ile transferi kapattınız mı?" sorusuna, "Mukemmel bir kadroya sahip olsak da unutmayalım ki 31 Ağustos'a kadar transfer pazarı acık" cevabını verdi. Butragueno, Real Madrid'den kiralık olarak gonderilmesi gundemde olan Marco Asensio'nun geleceğinin cok kısa bir surede belli olacağını soyledi. Ote yandan Real Madrid Kulubu Başkanı Florentino Perez ise konuşmasında, "Mukemmel bir kadroya ve teknik ekibe sahibiz ama Real Madrid her zaman daha iyi olmayı duşunuyor. Bu kulupte beklentiler hep en usttedir ve bu yuzden yeni yetenekler aramaktan asla yorulmayacağız. Mateo, dunyanın en değerli kulubune geldin ve daha iyi bir takım olmamıza yardım edeceksin" ifadelerini kullandı. Real Madrid, 2012'den bu yana Kovacic ile birlikte orta sahaya 6 futbolcu (Casemiro, Lucas Silva, Toni Kroos, Asier Illarramendi, Luka Modric) transfer ederken, toplam 140 milyon avro harcadı. Goal
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Kovacic: "Real Madrid dunyanın en buyuğu"