[IMG]http://img246.**************/img246/2155/kalplipastaxh2.jpg[/IMG]
malzemeler:
evde kalan yarim biskuvi cesitleri bendekiler(hallay,kedi dili ve burcak biskuvi)
bir poset krem santi
bir su bardagindan biraz az sut
dilerseniz ceviz yada findik parcalari
suslemek icin bir damla gida boyasi (kirmizi)
ve bir kucuk parca cikolata (farketmez herhangi biri olur)
[IMG]http://img118.**************/img118/1886/kolaypastaiv8.jpg[/IMG]
Yapılışı:
biskuvileri elinizle parcalarin
kremsantiyi hazirlayip iki kasik ayirin
biskuvi ile santiyi guzelce karistirin dilerseniz ceviz veya findik ekleyin
strecfilm gecirilmis kapa bosalti dipfirizinde sogutun
daha sonra kaliptan cikarip tabaga alin kalan santiye gida boyasi ekleyin ve pastasnizi suslerin
uzerine kabak,havuc soyacagi ile cikolata rendeleyin
afiyet olsun
not:eger biskuviniz fazla ise yarim su bardagi portakal suyu ile islatabilirsiniz yada ilik sekerli vanilya eklenmis sut ile de olabilir.
-----------------

Kek Malzemeleri:
1/2 paket yumuşamın margarin
3 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sut
3 corba kaşığı kakao (ben Hershey cacao kullandım)
1 tatlı kaşığı karbonat
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı vanilya ozu (extract) ( yoksa 1 paket vanilya)
yarım tatlı kaşığı tuz
Kreması İcin;
4 corba kaşığı margarin
1/2 su bardağı sut kreması
200 gr bitter cikolata (ben % 60 kakao iceren kullandım)
1 su bardağından 2 parmak eksik sour cream (yerine1 su bardağı lor +sut+limon suyu)
1 su bardağı pudra şekeri
Uzeri icin;
Krem Şanti
Cilek
Hazırlanması:
Keki hazırlamak icin; kalpli kek kalıbını ya da yuvarlak kelepceli kek kalıbını margarinle yağlayıp unların. Fırını 175 dereceye ayarlayıp onceden ısıtın. Unu, kakaoyu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu derin bir kaba eleyip karıştırın ve bir kenarda bekletin.
Yumuşamış margarini mikserle orta dereceli hızdan hızlı dereceye doğru cırpın (30 saniye kadar). Yavaş yavaş şekeri ekleyip cırpmaya devam edin. 3 - 5 dakik a kadar cırpın. Ardından yumurtaları tek tek ekleyip her birini iyice karışıma yedirin. Vanilyayı da ekleyip karıştırın.
Sırasıyla unlu karışımı ve sutu karışıma ilave edip mikserin duşuk dereceli hızında cırpın. Daha sonra mikserin hızını arttırıp 20 saniye kadar daha cırpın ve karışımı yağlanmış unlanmış kalıba yayıp fırına verin. ilk 20 dakika hic fırını acmayın , daha sonra kurdanı kekin userine batırdığınızda temiz cıkıyorsa pişmiş demektir.(35- 40 dakika). Soğumaya bırakın.
Keki ortadan ikiye kesin( kalpli kalıp kullanmadıysanız keke kalp şeklini vermeye calışın yada yuvarlak olarak hazırlayın) hazırladığınız kremanın bir kısmını kekin arasına surun.Geriye kalan krema ile de kekin uzerini ve kenarlarını iyice kaplayın. krem şanti ve cileklerle susleyip servis edin.
Kremayı hazırlamak icin; İlk once 3- 4 corba kaşığı sute 1 corba kaşığı limon suyu ekleyip catalla cırpın ve bir kenarda yaklaşık 20 dakika bekletin. Daha sonra lor peynirini rondoya koyun uzerinede hazırladığınız sut ve limon suyu karışımını (buttermilki) ekleyip iyice ezilip pure haline gelinceye kadar cırpın.
Kucuk bir tencerenin icine yağ ve sit kremasını karıştırıp kısık ateşte yağ eriyene kadar karıştırın.Sonra cikolatayı ekleyip eriyip yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın ( 2 dakika kadar). Tencereyi ateşten alıp 8 - 10 dakika kadar ılımaya bırakın.
Sonra cikolatalı karışımın icine lor peyniriyle hazırladığınız kremayı mikserle cırparak ekleyin. eğer krema yaymak icin cok katı olursa tekrar kısık ateşte cok kısa bir sure ısıtıp kullanabilirsiniz.
---------------

kalpli pasta
-hazir pandispanya
-200 gr. kestane puresi
-250 ml cig krema
-1/2 su bardagi sut
-1 kahve kasigi nescafe
-2 muz
-50 gr bitter cikolata
Yapılışı.
pandispanyaya kalp seklini verip,arasini kahveli sut ile islatin,cig kremayi mikserleyip kestane puresini ilave ettikten sonra yarisindan biraz fazlasini kekin uzerine yayin ,uzerine dilimlenmis muzu ilave edin ve kalan kestaneli kremaya benmari usulu ile erimis bitter cikolatayi ilave edip karisimi pastanin uzerine surun.
---------------
[IMG]http://img339.**************/img339/478/pastaan3.jpg[/IMG]
[IMG]http://img339.**************/img339/478/pastaan3.jpg[/IMG]
PEMBE KALP PASTA
Malzeme:
2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak un
125 gr tereyağı (kup kup doğranmış)
3 kaşık yoğurt
2 kaşık kakao
kabartma tozu
Krema:
1 kutu krema
180 gr cikolata
Ayrıca arasına koymak icin 1 adet muz ve uzerini kaplamak icin pembe şeker hamuru.
Arzu ederseniz beyaz hamura pembe gıda boyası ekleyerek de yapabilirsiniz.
Yapılışı:
Yumurta ve şekerleri iyice cırpıyoruz. Kup kup doğranmış oda sıcaklığındaki tereyağını ekliyoruz. Yoğurdu ekliyoruz, karışıtıyoruz. Ayrı bir yerde un, kakao ve kabartma tozunu eliyoruz. Elenmiş karışımı da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. 18 cm'lik kalp kalıpta 180ºC'de pişiriyoruz.
Kremayı ısıtmak icin bir kaba koyuyoruz. Kaynatmadan cikolatayı parcalara ayırıp icine atıyoruz. Cikolata eriyinceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca uzerini strecle kapatıp ertesi gune kadar buzdolabında bekletiyoruz. Kremanın katılaşması icin. Keki de 1 gun onceden yapıp saklayabilirsiniz.
Kekimizi ikiye kesip kremamızı suruyoruz. Muzu dilimleyip arasına diziyoruz. Uzerini kapatıyoruz ve pastamızı kremayla sıvıyoruz. Hamuru acana kadar pastamızı dolaba koyabiliriz.
Hamurumuzu yoğurup yumuşatıyoruz. Tezgahımıza biraz pudra şekeri serpip hamurumuzu acıyoruz.
Pastamızı dolaptan cıkarıp şeker hamuru ile kaplıyoruz.kenarlarından fazlalıkları kesiyoruz. Ben etrafına sac orgusu yapıp koydum. Gulleri de yine 1 gun onceden yapmıştım. Onları da pastanın uzerine yerleştirdim. Pastamız hazır.......
uzeri şeker hamurundan
-------------

Malzemeler:
Kek icin:
. 4 yumurta
· 4 kahve fincanı şeker
· 4 kahve fincanı un
· 1 paket Kabartma tozu
· 1 paket vanilya
Krema icin:
1 paket kremşanti ve bunun icin gerekli malzemeler. (Bu malzemeler zaten kutunun arkasında yazıyor.)
Suslemek icin:
Cilek, kırmızı veya pembe gıda boyası, pembe cikolata
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri iyicene cırpalım. Sonra icine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek koyalım ve karıştıralım. Yağlanmış, unlanmış kalp şeklindeki kalıbımıza kek hamurumuzu dokelim. 175 dereceye ayarlanmış, onceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kadar pişirelim.
Pişen kekimiz soğumaya devam ederken bizde bir yandan kremşantiyi hazırlayalım. Daha sonra kekimizi ikiye bolup arasına kremşantinin bir kısmını koyup cileklerimizi yerleştirelim. Daha sonra kekimizin ust kısmını bunun uzerine kapatalım. Kalan kremşantiden icine gıda boyası koymak icin birazcık ayıralım. Daha sonra kalanınıyla pastanın ustunu kaplayalım. Ayırdığımız kremşantinin icine gıda boyasını katarak tekrar cırpalım. Ve krema torbasına koyarak pastanın kenarlarını susleyelim. Ben resimde gorulduğu gibi susledim. Sizin zevkinize kalmış bir şey…
-------------

Pandispanya İcin
6 tane buyuk boy yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
170 gr şeker
yarım cay bardağı portakal suyu
120 gr un
40 gr kakao
Cikolatalı Ganaj İcin
160 gr bitter kuvertur cikolata
1 kucuk paket krema (200 ml)
Arasına muz
Oncelikle yumurtaların sarısı ve aklarını ayırıp ayrı kaplara koydum şekerin yarısını akına ekleyip sertleşene kadar mikser ile cırptım,şekerin kalanınıda yumurta sarılarına ekleyip kabarana kadar cırptım portakal suyunuda ekleyip cırpmaya devam ettim.Unu ve kakaoyu ayrı bir kaba eledim.İki yumurtalı karışımı tahta kaşıkla alttan uste doğru karıştırdım elendiğim unu ve kabartma tozunu karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırmaya devam ettim.18 cmlik kalp kalıbımın altına yağlı kağıt serdim,karışımı dokup onceden ısıtılmış 170 derecede pişirdim.
Ganaj icin cikolatayı ufak parcalara ayırdım ,kremayı sos tenceresinde karıştırark kaynatıp cikolatayı kremaya ekledim eriyene kadar karıştırdım ve soğuması icin beklettim.
Pandispanyayı iki kat olacak şekilde kestim arasına ganaj surup muz dilimlerini dizdim diğer kata da aynı işlemi yapıp en son uzerini kalan ganaj ile kapladım ve renkli drajeler ile susledim.
Afiyet Olsun.