Fatih Terim: Gereğini Yapacağım, Herkes Emin Olsun
Futbol0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Fatih Terim: Gereğini Yapacağım, Herkes Emin Olsun
-
05-10-2019, 20:43:55İspanya macının ardından mikrofonların karşısına gecen Fatih Terim, Cek Cumhuriyeti macıyla ilgili radikal hamle sinyalleri verdi. A Milli Takım, İspanya'ya 3-0'lık skorla kaybederken Futbolcuların ortaya koyduğu performans tribunlerden buyuk tepki topladı. Skor 3-0 olduktan sonra tribunler, kaptan Arda Turan'ı top ayağına her geldiğinde yuhaladı. Macın ardından Terim, bu durumun hatırlatılması uzerine adres vermedi ama sitemkar konuştu. Terim şunları soyledi: "Ben ne oyunculuk ne teknik adamlık donemimde erken bırakmayı,vazgecmeyi hicbir zaman kabul etmedim. Bırakanlarla, terk edenlerle de hicbir zaman uzlaşmadım. Bugunku sonuc maalesef bırakan ve vazgecen, pes eden bir milli takım ortaya koydu. Ne bugun ne de başka zaman bunu kabul edeceğimi kimse sanmasın. Gereğini yapacağımdan da herkes emin olsun. Seven sevmeyen, beğenen beğenmeyen herkesten de Allah razı olsun. Gruptaki son macımızda da elimizden geleni yapacağız. Samimiyetle cok uzgun olduğumu herkesin bilmesini isterim. Herkes adına cok uzgunum. Ancak tekrar soyluyorum vazgecen, kabul eden bir adam olmadım. Ancak boyle bir sonuc ne gerektiriyorsa onu yapacağımı da herkesin bilmesini isterim." BASIN TOPLANTISINDA DA YİNELEDİ "İspanya zaten guclu bir takım. Bana gore turnuvanın en guclu takımlarının başında geliyor. İlk yarım saat yolunda giden her şey 30'dan sonra biri akıl almaz olmak uzere iki şahsi hatayla gelen golle bozuldu. Onun dışında cabuk cıkışlarımızda doğru tercihlerle gole yaklaşabilsek her şey farklı olabilirdi. Daha sonra ofsaytla gelen bir ucuncu gol var, ondan sonra her şey koptu zaten. Belki 1-0 cok fazla endişeye goturmez ama İspanya karşısında ikiyi yerseniz dağılırsınız. İspanya'ya karşı bulduğunuzu atamazsanız bu sonuc gayet normal. Mehmet Topal şu ana kadar orada iyi oynadı, ilk yarım saat de iyi oynadı ama hata olunca yapacak bir şey yok. Mehmet'ten memnunum ben. Onu beğenip beğenmemek değerli medya mensuplarının takdirine kalmış! Arda'yla ilgili de bu olayın hicbir oyuncu icin, teknik adam icin hoş bir şey olmadığını soylemeliyim. O bu ulkenin yetiştirdiği en buyuk oyunculardan biri. Ne olursa olsun hic hoş olmayan bir olaydı. Sonucta buraların keyfini cıkarmak gerekiyor. Seyircinin Arda'ya olan tepkisi muhakkak takımımızı etkilemiştir ama şu ana dek terorizm veya siyasi bir şey olmadı. Grup macları surecinde oldu ama turnuvada boyle bir şey olmadı. Ancak Arda'ya yapılanlar takımımızı fazlasıyla etkiledi. Mağlubiyetin sebebini başka bir şeye bağlamak doğru değil. Oyuncu secimleri konusunda kendime eleştiri getirebilirim. Sonucta bu oyuncuları ben aldım. Kendi takımlarında fazla şans bulamayan yıldız oyuncularımızı almasaydım da niye almadın diye tepki gosterirdiniz. Bazı oyuncularımızın fizik durumunun yeterli olmadığı doğru ama bu birkac kişiyle sınırlı değil. Eğer bir eleştiri getirilecekse bana getirebilirsiniz. Ben oyunculuk ve teknik adamlık donemimde de ozel hayatımda da bırakmayı hic sevmedim. Bugunku sonuc başlamadan bitiren, bırakan bir milli takım ortaya cıkardı. Bunu hicbir zaman kabul etmeyeceğim. Gereği neyse yapacağım. Gruptaki son macımızda da desteğinizi rica ediyorum. Tabii ki cok uzgunuz. Bu başarısız sonucları tum yonleriyle duşunduğumuzde gereğini yapacağımızdan emin olabilirsiniz." Turkiye, Euro 2016 D Grubu'ndaki son macında 21 Haziran'da Cek Cumhuriyeti'yle karşı karşıya gelecek. GOAL __________________