Thiago Silva: "Galatasaray efsanesini biliyoruz ama..."
Futbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Thiago Silva: "Galatasaray efsanesini biliyoruz ama..."
-
05-10-2019, 20:42:41Thiago Silva: "Galatasaray efsanesini biliyoruz ama..." Paris Saint-Germain’in Brezilyalı savunma oyuncusu Thiago Silva, Galatasaray macı oncesinde konuştu. Galatasaray’ın sahasında cok iyi bir atmosfere sahip olduğunu ifade eden tecrubeli oyuncu, “Galatasaray’ın efsanesini biliyoruz ama, onlar da aynı durumu bizim sahamızda yaşayacak” diye konuştu. Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. macında karşı karşıya gelecek olan Paris Saint-Germain’de Brezilyalı savunma oyuncusu Thiago Silva, mac oncesi duzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Yapılan transferlerin ardından takımın bu seneki durumunu yorumlayarak sozlerine başlayan tecrubeli savunmacı, “Gecen seneye gore karşılaştırması cok zor ama guclu bir ekibimiz var. Real Madrid macıyla sezonu cok iyi actık. Gecen 2 ayda bir takım zorluklarla karşılaştık ama kalitemizi biliyoruz. Sezon sonunda da gerekli karşılaştırmayı daha iyi yaptığımızı gorursunuz” diye konuştu. “Takım olarak iyi oynayıp kazanmalıyız” Kendi performansını herkesin farklı şekilde değerlendireceğini soyleyen Silva, “Gecen sene de iyi başladığımı duşunuyorum. Burada cok rahatım ve mutluyum. Elimden geleni veriyorum ve vermeye de devam edeceğim. Paris Saint-Germain ile kontrat uzatıp uzatmayacağımızı sezon sonu goreceğiz” dedi. Takımın hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de ulusal ligde mucadele ettiğine dikkat ceken Thiago Silva, İki farklı kulvardayız ama her macta motivasyonumuz aynı. Rennes macında kaybettik ve bunu kabul etmek zordu. Bu macta oynamayan bircok arkadaşımız vardı, iyi de bir futbol cıkarmadık. Sonrasında Bordeaux macında bunu telafi ettik. Neymar ve Mbappe’den herkes gol bekliyor ama bizim takım olarak iyi oynayıp ve kazanmamız daha onemli” ifadelerini kullandı. “Galatasaray da aynı durumu sahamızda yaşayacak” Cavani’nin zor bir sakatlık yaşadığına dikkat ceken 35 yaşındaki savunmacı, “Cavani zor bir sakatlık yaşadı ama cok calışıyor ve daha erken aramızda olmak icin mucadele ediyor. Sezonun henuz başındayız. En cok gol atan ve futbolda ihtiyacımız olan oyunculardan birisi. Bir an once donmesini istiyoruz” dedi. Galatasaray deplasmanındaki atmosfer de hatırlatılan Silva, “Galatasaray’ın efsanesini biliyoruz. Seyircinin sıcaklığı ve stadın ambiyansıyla ilgili bilgimiz var. Ama takımın iyi mac cıkarması icin bu etmenleri unutması gerekiyor. Kaldı ki Galatasaray da aynı durumu bizim sahamızda yaşayacak” diyerek kendi sahalarında da durumun farklı olmayacağını ifade etti. “Kimpembe’nin kalitesine guveniyorum” Savunmada beraber oynadığı isimlerden Presnel Kimpembe’yle ilgili de konuşan Thiago Silva, “Kimpembe uzun bir sakatlık gecirdi ama kalitesine guveniyorum. Cok tecrubeli. Fizik ve mental olarak cok guzlu. Birlikte oynamak isterim ama buna antrenorumuz karar verecektir. Her oyuncu onunla oynamak ister. Defansın kaliteli olması gerekir ve bu durum butun takıma guven verir” dedi. Takımdaki sakat sayısının fazla olmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Silva, “Herkes icin zor bir donem ama bu durum futbolun bir parcası Ama daha az ama daha cok bu sakatlıklar yaşanıyor. Biz iyi bir takımız. Bu iyi bir 11 demek değil, herkesin sorumlulukla hareket etmesi demek. Bize boyle durumlarda daha cok gorev duşuyor” ifadelerini kullanarak sozlerini tamamladı. KAYNAK: İNTERNETHABER __________________