Frankfurt'a Schalke'den kurtarıcı olarak transfer edilen Halil Altıntop, "Benim şov dunyasıyla alakam yok. Ben sadece futbolumu oynar, kazanmak icin gollerimi atmak isterim" dedi. Dortmund'u yenmenin sırrını cok iyi bildiğini vurgulayan Halil, hedefinin Eintracht ile sezon sonunda ilk 6'da yer almak olduğunu soyledi. Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 21. haftası heyecanlı maclara sahne olurken, haftanın dev macında Halil Altıntoplu Eintracht Frankfurt, Dortmund ile deplasmanda kapışacak. 84 bin kişinin izleyeceği Signal Iduna Park'ta Nuri Şahin'in forma giydiği Borussia Dortmund, milli takımdan arkadaşı Halil Altıntop'u konuk edecek. Ligde orta sıralarda yer alan ve son maclarını kaybederek taraftarlarını uzen iki ekibin mucadelesi adeta nefesleri kesecek. Ozellikle kendisinden yeni takımında gol patlaması beklenen milli futbolcumuz Halil Altıntop ile Bundesliga'da en genc forma giyme ve en genc golcu, en genc kaptan olma rekorlarını elinde bulunduran Dortmund alt yapısında yetişen Nuri Şahin'in gosterecekleri performanslar merakla izlenecek. KURTARICI HALİL Frankfurt'a transferin son gununde Schalke'den kurtarıcı olarak kadroya dahil edilen Halil Altıntop, ''Benim şov dunyasıyla alakam yok. Ben sadece futbolumu oynar, kazanmak icin gollerimi atmak isterim. Medya dunyasında ismimin gecmesinden tabii ki cok memnun olurum. Olmazsa da fazla uzulmem. Şov dunyasına donuşen futbolda bir gol atınca goklere cıkarılmasına, ertesi gun ise yaptığın bir pas hatasıyla yerin dibine indirilmesine karşıyım. Bunun icin medyada cıkanlara kulaklarımı tıkıyorum'' dedi. DORTMUND'U YENMENİN SIRRI Almanya'nın unlu Frankfurter Rundschau gazetesine konuşan 27 yaşındaki Halil, Frankfurt'a transfer olmaktan memnun olduğunu, futboluna yeni bir sayfa actığını vurgulayıp, Dortmund karşısında galip geleceklerini iddia etti. Dortmund takımıyla yaptıkları maclardan genellikle galip ayrıldığını belirten Halil, Dortmund'u yenmenin sırrını şoyle anlattı: "Dortmund'ta nasıl mac kazanılacağını cok cok iyi bilirim. Schalke ile Dortmund'ta 1-0 galip geldiğimiz son macta Farfan'a golun pasını vermiştim. Daha once de 3-2 kazanmıştık. Ayrıca Kaiserslautern formasıyla Dortmund'da uc gol atmış, galip gelmiştik. Dortmund ekibi bana iyi geliyor." FRANKFURT'U İYİ TANIYOR Frankfurt'a kısa surede alıştığını belirten Halil, "Eintracht'ta futbolcular, yoneticiler ve taraftarlar beni cok sıcak karşıladılar. Frankfurt'u zaten ben iyi bilirim. Kız arkadaşım burada bir yıl universiteye gitmişti. O zaman futboldan arda kalan gunlerimi burada gecirirdim. O da zaten gokdelenler kenti Frankfurt'u benim gibi cok beğenir. Ayrıca Turkiye A Milli Takımı'yla burada bir cok milli mac oynadık'' diye konuştu. HEDEF İLK 6 Frankfurt'un sezonun ilk yarısında başarılı bir grafik cizdiğini vurgulayan Halil, Eintracht ile ilk 6'da yer almak icin buraya geldiğini belirtti. Kaiserslautern'de ve Schalke'de son yarım sezon haric surekli olarak ilk 11'de yer aldığını dile getiren Halil Altıntop, hedefinin ise atacağı gollerle takımın ust sıralarda ligi bitirmesini sağlamak olduğunu soyledi. TURKİYE İCİN OYNAMAKTAN GURURLU Frankfurt'ta iyi bir hoca ve arkadaşlıkları iyi bir futbolcu grubuyla calışmaktan memnun olduğunu ifade eden Halil, hergun bir kac kez telefonlaştığı ikizi Hamit'i ozlediğini vurgulayıp, "Hamit ile ilerde tekrar bir arada oynamak isterim'' dedi. Hamit'in hayatında cok etkisi olduğunu vurgulayan Halil, "Turkiye Milli Takımı'nı secerken etkilemişti. İyi ki etkilemiş, zira Turkiye icin oynamaktan mutluyum ve buyuk gurur duyuyorum" diye konuştu. Hurriyet __________________