Tarih Profesoru Fatih Terim'i İstifaya Davet Etti
Futbol0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Futbol
- Tarih Profesoru Fatih Terim'i İstifaya Davet Etti
-
05-10-2019, 20:33:14Turkiye'nin İspanya'ya 3-0 mağlup olmasının ardından Milli Takım'a tepkiler cığ gibi buyurken TRT'de yayınlanan bir programa katılan tarihci Ahmet Şimşirgil'in Fatih Terim'i istifaya davet etmesi gundem konusu oldu. Fatih Terim ve A Milli Takım'ı tarihten ve Osmanlı Devleti'nden ornekler vererek eleştiren Şimşirgil, ''Bizanslılar diyor ki İstanbul onune geldiklerinde 70 bin kişi sinek vızıldasa duyarsınız. 70 bin kişi nerede duracağını nereye yerleşeceğini biliyor ve yarım saat icinde yerleşiyor. 2 senelik muazzam bir hazırlık var. Bizim ise acemiler mangası gibi. Karşıdaki adam nereye koşacağını biliyor akıl bu işte. Koşmakla değil. Akıl gittiği zaman koşmakla, hoplamakla, zıplamakla bir iş yapamazsın kardeşim. Tarihten anlayan futboldan anlar. Bizim futbolculara once tarih okutacaksın, tarih. Okutacaksın ki o savaşlarda nasıl yeniyor nasıl oluyordu, tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur?'' ifadelerini kullanmıştı. TERİM'DEN TEPKİ GELDİ Cek Cumhuriyeti macı oncesi duzenlenen basın toplantısında ise Fatih Terim, Ahmet Şimşirgil'e tepki gosterdi ve ''Spor konusu olmayan bir programda bir tarihci cıkıyor, bana ve takımıma olmadık şeyler soyluyor. Artık eleştiriler o derece... Duşunebiliyor musunuz? Koca tarih profesoru... Tabii 'koca' derken tarihin buyukluğunu kastediyorum. Hani hakaret yağdırıyorlar falan onları gectik... Tarih programında milli takımı eleştiriyorlar! Benim cok akademisyen dostum var, onlarla sohbet esnasında futbol benim alanım değil, bu konuda cok şey soylemeyeyim diyebiliyor. Şimdi sen de diyorsun ki 'Hocam niye suratın asık?' Yalandan da gulemeyiz ki, bırakın da asık olsun...'' şeklinde konuştu. FATİH TERİM'DEN TRT'YE TAVIR Ote yandan Fatih Terim'in basın toplantısının ardından TRT'ye ozel bir roportaj vereceği duyurulmuştu. Ancak basın toplantısındaki bu acıklamaların ardından Terim, TRT'ye roportaj vermedi Goal __________________