Turkiye Futbol Direktoru Fatih Terim, Cek Cumhuriyeti macı oncesi Volkan Babacan ile birlikte katıldığı basın toplantısında cok carpıcı acıklamalarda bulundu. Basın toplantısında ilk soruları Volkan Babacan aldı. Babacan'ın acıklamalarından onemli bolumler şu şekilde: 'Bu kadar kotu başlayacağımızı duşunmuyorduk' "Elemelere de iyi başlayamamıştık ama sonunu cok iyi getirdik. Burada da hala şansımız var. Yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu kadar kotu başlayacağımızı biz de duşunmuyorduk. Son şansımızı iyi değerlendirmek istiyoruz. İspanya macı şu anda aklımızın hicbir tarafında yok." 'İsteğimiz ve arzumuz cok ust duzey olacak' "Biz oyuncular olarak tek hedefimiz Fransa'da kalabilmek. Bu turnuvada daha ileriye nasıl gidebiliriz, bunu duşunuyoruz. Avrupa'daki seviyemizi gorme adına onemli bir mac. İsteğimiz ve arzumuz cok ust duzey olacak. Cunku bu bizim son şansımız." 'İki macta da ekstra katkı veremedim' "İyi oynadığım maclar da kotu oynadığım maclar da var. Ben kendi adıma ozeleştiri yaptığım zaman ekstra bir katkı vermem gerektiğini duşunuyorum. Bu ekstra katkıyı iki macta da veremedim. Umarım Cek Cumhuriyeti macıyla birlikte bu katkıyı sağlayacağım." 'Cekleri cok iyi tanıyoruz' "Cekleri cok iyi tanıyoruz. Takımı yakından tanıdığımızı duşunuyorum. Onlar da yarın mutlaka kazanmak arzusuyla cıkacaklar. Keyifli bir mac olacak. Umarım kazanan biz oluruz." Volkan Babacan'ın ardından soz alan Turkiye Futbol Direktoru Fatih Terim ise şunları soyledi: 'Oyun satranc gibi oynanabilir' "Gecen maca gore skor bizim lehimize farklı olmalı. Bizi enteresan bir mac bekliyor. Berabere kalsak ikimiz de dışarı cıkıyoruz. Onlar kazansa neredeyse garantiliyor. Biz kazansak şartları var. Oyun yarın satranc gibi oynanabilir. Oyle gorunuyor. Enteresan skorlar ortaya cıkabilir." 'Bu durum senaryolardan biriydi' "Acıkcası ben hayal dunyasında yaşamadığım icin esasında işaretlerimi yaptım. Bu gruptan cıkmanın buyuk başarı olduğunu soyledim. Bir diğeri, bu grubun olum grubu olduğunu ifade ettim. Bu ve buna benzer şeyler... Bu umitsiz olduğum manasında değil. İyi averajla uc puanın yuzde 80-90 cıkaracağını soylemiştim. Acıkcası senaryolardan biri de buydu. İstememekle birlikte bu da senaryolarımız arasındaydı. Mumkunse amacımız dort puandı. Hırvatistan macı aklımızda olmayan bir şekilde bitti. Daha farklı duşunmuştuk. Yarın senaryolardan birini oynayacağız. Bakalım ne olacak..." 'Bazı olayların boyutunu tahmin edemedim' 'Dun antrenman icerisinde biraz sessizdim ama unutulmamalı ki ben de insanım ve benim de duygularım var. Bu oyuncularımla olan bir şeyden dolayı değil. Yoksa 2016 şampiyonası oncesi kampa bakacak olduğumuzda beklediğim ama boyutunu tahmin edemediğim olayların yaşandığı doğrudur. Benim tecrubemdeki adam bir şeyleri bekler ama boyutunu tahmin edemedim." 'Buyuduğunu sanan oyuncular...' "Henuz buyumemiş ama buyuduğunu sanan oyuncuların hepsine dokunmuşluğum vardır. Hayatlarına da dokundum. Bu kadroyu ben kurdum. Bunun bedelini de odemeye hazırım. Gecmişte de bu bedelleri odemiştim." 'Kimseyi aileme dokundurmam!' "Turkiye'de şu an herkes rahat olsun ama kimse bir yere kacamayacak. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Emin olabilir herkes buna! Acıkcası artık bunu aileme yapma hakkım var mı diye duşunuyorum. Herkes gibi benim icin ailem hayatımdaki en onemli şeydir. Bu zamana kadar dokundurmadım, bundan sonra da dokundurmam." 'Camdan, celikten bir adam değilim' "Buradan bu arada gerek televizyonda gerek basında duyarlı insanların tepkilerine de cok teşekkur ederim. Bu yuzden buruktum acıkcası. Ben de camdan, celikten bir adam değilim. Zaman zaman duygularımı yaşıyorum. Belki sessizliğim ondandır. Bu antrenmanı gozlemlemediğim, icinde olmadığım manasında değil. Ben tamamen işimin başındayım. Turnuva bir hayırlısıyla bitsin bakalım, bittikten sonra her şeyi rahat rahat konuşuruz ama şu an bir sıkıntı yok." 'Turkiye'de matah işlerin hepsini ben yaptım' "Ciddi anlamda performans duşukluğu yaşıyoruz. Umarım puan kayıplarını telafi edebiliriz. Bugun bir yazı okudum: Hakan Calhanoğlu, yanlış yerde oynuyor... 46 yıldır futbolun icerisindeyim. Ben bazılarına gore matah bir insan olmayabilirim ama Turkiye'deki matah işlerin hepsini ben yaptım. Saygı duyulsun." 'Bir iki rotasyon yapabiliriz' "Benim gulup oynadığımı kimse gormemiştir. Hayatım boyunca hicbir zaman ozel hayatımı kendi işime karıştırmadım. Oyuncular da uzgun olduğumu bilmeli, onlar da uzulmeliler. Demek ki ne kadar uzulmuş ve kırılmışım ki bu suratıma yansımış. Bundan daha insanı bir reaksiyon olamaz. Sorunumuz bu değil. Bazen mesajları gulerek verirsiniz, bazen ise boyle verirsiniz. Boyle baktığımda takımımızın durumu gayet iyidir. Konsantre olmuş vaziyetteler. Kısa vadede cok buyuk değişiklikler yapacağımızı soyleyemem. Bir iki rotasyon yapabiliriz." 'Utanması gereken birileri varsa, ben değilim' "Utanması gereken birileri varsa o ben değilim. Utanması gerekenler, bu takımın, bu kafilenin bu hale gelmesini sağlayanlar olmalıdır." 'TRT'de bir profesor olmadık şeyler soyluyor!' "TRT bu ulkenin, bu devletin televizyonu değil mi? Bu takım da bu ulkenin takımı. Spor konusu olmayan bir tarih programında bir tarih profesoru hakkımızda yorum yapıyor. Bana ve takımımıza olmadık şeyler soyluyor. 'Niye suratınız asık?' diyorsunuz. Ne yapalım? Yalandan gulemeyiz ki. Gulunecek şeyler ama gulemiyoruz." 'Şampiyonaya burada hazırlanılmaz!' "Ben oyuncularımdan, Euro 2016'ya buraya gelmeden once hazırlanmalarını beklerdim. Şampiyonaya burada hazırlanılmaz. Ben bu turnuvada birkac oyuncumun Avrupa ve Dunya'da sitayişle bahsedilen olacaklarını umuyordum" 'Cek Cumhuriyeti dikkat edilmesi gereken bir takım' "Boyle bir krizden fırsat cıkarabilirsek başka şeyleri konuşuruz. Cek takımıyla grup aşamasında iki mac oynadık ama Cek takımı direncli bir takım. Dikkat edilmesi gereken bir takım. Genel olarak son bir iki senede iyi bir Cek takımı izledik." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Fatih Terim: "Turkiye'deki matah işlerin hepsini ben yaptım"