A Milli Takım kalecisi Volkan Babacan, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda yarın yapacakları Cek Cumhuriyeti macına mutlak galibiyet parolasıyla cıkacaklarını ve Fransa'da kalabilme şansını değerlendireceklerini soyledi. Ay-yıldızlı kaleci, Lens kentinde karşılaşmanın yapılacağı Bollaert-Delelis Stadı'nda duzenlenen ve Turkiye Futbol Direktoru Fatih Terim'in de katıldığı basın toplantısında acıklamalarda bulundu. Şampiyonaya iyi başlayamadıklarını aktaran Volkan, "Elemelerde de cok iyi başlamamıştık ama sonunu cok iyi getirdik. Fransa'da kalabilme adına cok iyi bir şansa sahibiz. Bu şansı da yarın en iyi şekilde değerlendireceğimizi duşunuyorum. Bunun inancıyla yarın sahaya cıkacağız. İnşallah bunu gercekleştirebiliriz. Fransa'da yolumuza devam etmek istiyoruz. Avrupa'nın onde gelen takımlarıyla oynadık. Acıkcası biz de bu kadar kotu başlayacağımızı biz de duşunmuyorduk. Elemelerde de olduğu gibi hep 'son' denilen yerden geldik. Yarın burada kalma adına son macımızı oynayacağız. Bunu iyi değerlendireceğiz." diye konuştu. Geride kalan Hırvatistan ve İspanya maclarını duşunmediklerini aktaran Volkan Babacan, "İspanya macı oynandı ve bitti. Ne olduğunu ve ne yaptığımızı duşunecek durumda değiliz. Onumuzde tek bir hedef var o da yarın Cek Cumhuriyeti karşısında kazanabilmek. Bunun icin sahaya cıkacağız. Ne Hırvatistan ne de İspanya macı aklımızda var." ifadelerini kullandı. Deneyimli file bekcisi, İspanya macında Turk taraftarlarca ıslıklanan takım kaptanı Arda Turan ile ilgili bir soru uzerine, "Yarın cok onemli bir macımız var. Sadece bunu duşunuyoruz. Bir şeyler yaşandı. Kaptanımız da buna en iyi şekilde cevap verecek karaktere ve yeteneğe sahip. Yarın en iyi şekilde Turkiye adına gereken cevabı verecektir." şeklinde goruş belirtti. - "İsteğimiz ve arzumuz ust seviyede olacak" Volkan Babacan, Cek Cumhuriyeti macında takım olarak istek ve arzularının ust seviyede olacağını soyledi. Tek hedeflerinin turnuvaya devam edebilmek olduğunu kaydeden milli kaleci, "Bu turnuvada daha ileri nasıl gidebiliriz diye duşunuyoruz. Daha once bunu başarmış bir ulkeyiz. Cek Cumhuriyeti karşısına tamamıyla galibiyet parolasıyla cıkacağız. İsteğimiz ve arzumuz ust seviyede olacak cunku son şansımız olduğunu cok iyi biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Kişisel performansı hakkında oz eleştiri yapan Volkan, "Ekstra katkı vermem gerektiğini duşunuyorum. Bu katkıyı Hırvatistan ve İspanya maclarında veremedim. Burada yolumuzun uzun olduğuna inanıyorum. Cek Cumhuriyeti macıyla başlayıp, şampiyonaya devam edip, katkı vermek icin elimden geleni yapacağım." diye konuştu. Cek Cumhuriyeti'ni yakından tanıdıklarını vurgulayan Volkan Babacan, "Yarın Cek Cumhuriyeti'nin de mutlak kazanmak icin sahada olacağını duşunursek, bence keyifli bir mac olacak. Umarım kazanan biz oluruz." diyerek sozlerini tamamladı.
GUNLUK GAZETELER