Almanya Gokhan Tore'yi Konuşuyor
Futbol0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Almanya Gokhan Tore'yi Konuşuyor
-
05-10-2019, 20:21:13Alman Bundesliga'nın 14. haftasında Hannover deplasmannda 1-1 berabere kalan Hamburg'un formasını giyen Gokhan Tore macın en iyi futbolcusu secildi. Kuzey Almanya'nın iki komşu kenti arasındaki derbi macta 90 dakika forma giyen Gokhan Tore macta 8 golluk orta yaparak goze girerken Hamburg'un en fazla faul yapılan oyuncusu olarak istatastiklere girdi. 64. dakikada Hamburg'un Bruma ile 1-0 one gectiği golun hazırlayıcıları arasında olan Gokhan macta girdiği ikili mucadelelerden de yuzde 54 galip ayrıldı. Macta 9,6 kilometre kateden Gokhan 57 kez topla buluşup rakip kaleye 2 şut attı. Attığı pasların yuzde 90'ı ise alıcıya tam olarak ulaştı. Hamburg'un koşe atışlarını kullanan ve dort kez gol sevinci yaşayan takımda Gokhan'ın bu kezde attığı gol yine korner atışıyla gercekleşti. MESSİ HAYRANI GOKHAN COK HIZLI Hannover AWD Arena'daki karşılaşmayı anlatan Alman SKY TV yorumcusu 'Gokhan Tore. Gokhan Tore . yine Gokhan Tore. Ooo Tore cok hızlı..Geriden geldi ama rakibini gecip cok geride bıraktı. O cok suratli' yorumunu yaparken Alman 2. Kanalı ZDF Televizyonundaki 'Das Aktuelle Sportstudio'yu.sunan Sven Voss 'Gokhan Tore'nin mactaki hızı 32 kilometreye ulaştı. Onu tutabilmek cok zor olsa' gerek diyerek genc futbolcuya ovguler yağdırdı. 176 cm boyundaki Gokhan guclu fiziği ve her iki ayağına hakim ender futbolculardan birisi olarak geleceğin dunya yıldızı olacak futbolcuları arasında gosterilmekte. Sert şutları yanında oldukca yumuşak ayak bilekleriyle adeta adrese teslim paslarıyla da beğeni kazanan Gokhan ise Barca'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi hayranı. Gokhan Tore 'Surekli olarak Messi'nin oynadığı macları izleyerek nerede, nasıl hamleler yaptığına dikkat ediyorum. Futbolumun gelişmesinde katkısı oluyor' diye konuştu. BAYER LEVERKUSEN'DE YETİŞTİ Koln'de yaşayan Samsun'lu bir Turk işci ailesinin cocuğu olarak 20 Ocak 1992'de doğan Gokhan. Koln SV Adler Dellbruck takımında futbola başladı. 7 yaşında iken Bayer Leverkusen'e transfer olan Gokhan, genc takımlardaki performansıyla dikkat cekip İngiliz Chelsea ekibi tarafından 2009 yılında transfer edildi. Chelsea 'da iki yıl icinde A genc takımıyla İngilere şampiyonluğu ile gectiğimiz sezon 1. Lig ekiplerinin yedekleri arasında oynanan Premiere Rezerv Lig şampiyonu oldu. Genc takımda olduğu gibi Rezerv Lig'inde de takımın şampiyonluğunda onemli rol oynadı ve 1-1 kaldıkları finaldeki tek gole asistlik yaptı, penaltı atışlarında ise bir penaltıyı da gole cevirip kupayı almaya yardım etti. Hamburg ile 30 Haziran 2014 tarihine kadar sozleşme imzalayan Gokhan Tore 35 kez Turkiye Genc Milli formalarını giydi 4 gol attı. İki kez U211, bir kez Turkiye A2 formalarını taşıyan Gokhan 8 kez de Turkiye A milli formasını giydi. DEDESİNE VERDİĞİ SOZU TUTTU Turkiye A milli formasını giymekten son derece mutlu olduğunu belirten Gokhan ''Almanya`da doğdum,buyudum, ancak kendimi Turk gibi hissettiğim icin ay yıldızlı formayı sectim. Ayrıca ben kucukken şimdi rahmetli olan dedem Sabri'ye soz vermiştim. Her gun beni Leverkusen'deki antrenmanlara goturen futbola teşvik eden dedemin hayali benim profesyonel futbolcu olup Turk Milli Takımı icin oynamamdı. O zamanlar dedeme verdiğim sozu yerine getirip hayallerini gercekleştirdiğim icinde daha fazla mutluluyum' dedi. Kaynak : Milliyet __________________