Bayern Munih teknik direktoru Louis Van Gaal, bu hafta sonu Borussia Moenchengladbach ile oynanacak mac oncesinde, sezon sonunda gorevini devralacak Jupp Heynckes'e taş attı. Sezon sonunda gorevini bırakıp koltuğunu şu an Bayer Leverkusen'i calıştıran Jupp Heynckes'e bırakacak olan 59 yaşındaki Hollandalı teknik adam, halefinin kalitesini sorguladı. Van Gaal basına verdiği demecte, "Yeterince tecrubesi olduğunu duşunuyorum. Ayrıca yonetim kurulu başkanı Uli Hoeness'in arkadaşı olduğunu okudum. Bundan dolayı bana karşı bir avantajı var," dedi. Bayern şu an Bundesliga'da Hannover'in iki puan gerisinde dorduncu sırada, ama Van Gaal daha da ust sıralara cıkmak istiyor. Takımının gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya hak kazanacak gucu olduğunu duşunuyor: "Sezon sonunda en az ikinci ya da ucuncu olmalıyız. Başka bir şey beni ilgilendirmiyor. Gladbach mı? Bize karşı cok defansif bir futbol sergileyeceğini duşunuyorum." Forvet Mario Gomez bu sezon 25 macta 19 gol atarak oldukca etkileyici bir performans sergiledi ve Van Gaal oyuncusunun gosterdiği gelişimden memnun: "Kendini cok geliştirdi. Gecen senenin aksine bu sezon ilk 11'de başlıyor. Gol attığı kadar gol pozisyonu da yaratıyor." Goal
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Van Gaal: "Heynckes ne de olsa başkanın arkadaşı"