TFF eski başkanlarından Kemal Ulusu, TFF Genel Kurulu'nun aldığı secim kararı sonrası UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in ya "ben adayım", ya da "yokum" deyip diğerlerinin onunu acması gerektiğini soyledi.. Turk Kalp Vakfı 11 Altın Adam Yarışması'nın 2007-2008 Sezonu 4. juri toplantısına onur konuğu olarak katılan TFF eski başkanlarından Kemal Ulusu ve TURFAD Genel Başkanı Yılmaz Tokatlı, basın mensuplarının sorularını cevapladı. TFF eski başkanlarından Kemal Ulusu, futbol sayesinde isim olduğunu, bir değer kazandığını belirterek, "Elimden geldiğince Turk futbolu icin calışacağım. Futbol bu kadar calkantılı bir donem gecirdiği sırada hicbir federasyon başkan adayı plan ve proje acıklamadı. Bir tek Ayhan Bermek plan proje ile geldi. Hatta bir CD yaparak futbol kamuoyuna gonderdi. Diğer adaylar ise son gun belli oldu. Yine aynı durumla karşı karşıyayız" dedi. TFF Genel Kurulu'nun aldığı secim kararı sonrası UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile ilgili beklentiler oluştuğunu ve başkanlık icin devamlı adının gectiğini belirten Ulusu, "Cok değerli bir insan. Kimliği ve kişiliği ile kulislerin icinde olmaması gerekir. Bu onu yıpratır. Ya ben adayım, planım, projem şu demesi, ya da benim FIFA'da UEFA'da cok ağır gorevlerim var, yokum deyip diğerlerinin onunu acması lazım. Tecrubeli, bilgili, iyi bir ekibi, vakti olan, bu işe zaman ayıracak olan adayların ortaya cıkması lazım. Demokratik bir ortamdayız. Oyle tek başıma cıkarsam olur demek yanlış diye duşunuyorum. Her şeye rağmen bizleri iyi gunlerin beklediğine ve Avrupa Şampiyonası'nda final oynayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. TURFAD Genel Başkanı Yılmaz Tokatlı ise, Futbol Federasyonu Genel Kurulu'na TURFAD'ın nasıl baktığıyla ilgili soruya, "TURFAD, Turk futboluna hizmet etmiş, hakem, antrenor, futbolcu, yonetici ve idareciyi bir catı altında toplayıp, hizmet vermeyi amaclayan cok değerli bir dernek. Ana amacımız ise TFF ile yakın ilişkiler icinde bulunup, bazı onerilerde bulunmak, yardımcı olmak. Ancak bugune kadar derneğimizin goruşune hic iltifat edilmedi. Derneğimizin TFF Genel Kurulu'nda bugune kadar temsil hakkı varken, kanunda yapılan değişiklikle TURFAD listeden cıkarılmış. Bundan haberimiz dahi olmadı. Komisyona geldikten sonra oğrendik. Temsil hakkımız elimizden alındı. Şu anda treni kacırdık. Ancak daha cok trenler gelecektir. O trenlerden birine bineceğiz" şeklinde cevap verdi. Dernek olarak yaptıkları calışmalar icinde en onemlisinin "İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır" toreni olduğunu soyleyen Tokatlı, bu konunun patentini aldıklarını, TURFAD olarak daha etkili bir şekilde calışmaları gerektiğini sozlerine ekledi. __________________