Gectiğimiz hafta duzenlenen torende, Frederic Kanoute Yılın Afrikalı Futbolcusu odulunun sahibi olmuştu. Chelsea'nin yıldız ismi Drogba ise, odulun kendisine verilmesi gerektiğini belirterek kızgın olduğunu ifade etti. Drogba'ya gore, kendisi Fildişi Sahili'nin ceyrek final macına hazırlandığı ve bu nedenle odul torenine katılamayacağı icin, Yılın Afrikalı Futbolcusu odulu Afrika Kupası'ndan elenen Malili Kanoute'ye verildi. Drogba, bu konuda şunları soyledi: "Gectiğimiz Cuma gunu bir telefon aldım. Resmî sıralamaya gore odul benimdi, ancak odul toreninde bulunamayacak olmam nedeniyle odulun Frederic Kanoute'ye verileceği soylendi. Bu tur davranışların Afrika'ya herhangi bir fayda sağlamayacağını duşunduğumden, onumuzdeki yıllarda bu odule aday olmayacağımı acıklıyorum." Odulun gozunde bir değerinin kalmadığını belirten Drogba, "Ben sadece bir oyuncuyum. Aldığım bu karar cok kişiyi etkilemeyecektir. Ben odul torenine gidemeyecektim, cunku 2 gun sonra takımımla cok onemli bir maca cıkacaktık. Ayrıca Ulrich Stilieke de oğlunu kaybetmişti. Bunların goz onunde bulundurulması ve torenin başka bir gune alınması gerekirdi" diye konuştu. Drogba'nın bu sozleri, odul komitesini kara kara duşundureceğe benziyor.