"Kazanmak surpriz olur" İspanya La Liga'da Real Madrid'e karşı forma giyecek olan milli futbolcu Arda Turan, ''Kazanmak bizim icin surpriz olur'' dedi. La Liga'da cumartesi akşamı oynanacak Real Madrid-Atletico Madrid, Madrid derbisi oncesinde, AA muhabirine bugunku antreman sonrasında verdiği ozel roportajda, La Liga'daki ilk derbisi icin ''Cok zor bir mac. Real Madrid dunyanın en buyuk takımlarından biri ve onlara karşı deplasmanda oynayacağız. Elimizden gelen mucadeleyi vereceğiz ama acıkcası kazanmak bizim icin supriz olur. İşimiz gercekten cok zor'' değerlendirmesini yaptı. Arda, sadece cok iyi mucadele edip, iyi bir performans sergilemeleri halinde Real Madrid'e karşı galip gelebileceklerini kaydetti. Turkiye'deki Galatasaray-Fenerbahce derbileri ile İspanya'daki Real Madrid-Atletico Madrid derbileri arasında karşılaştırma yapmanın doğru olmadığını savunan Arda, ''Farklı kulturler, farklı ortamlar. Burada olaya sadece futbol olarak bakılıyor. Turkiye'de cok daha farklı. Ama ikisinin de keyfi cok ayrıdır. Bir tanesininkini daha yaşamadık, yaşayacağız ama umarım bizim icin keyifli olur'' ifadelerini kullandı. Atletico Madrid'e geldiğinde kulubun resmi internet sitesine verdiği ilk roportajında ''Hayalim bu formayla Real Madrid'e karşı gol atmak'' şeklindeki sozu hatırlatılan Arda, ''Derbide gol atmak, herkesin hayalidir. İnşallah bunu gercekleştirmeye calışacağız, zor bir hayal ama uğraşacağız'' şeklinde konuştu. Arda, son haftalardaki iyi performansıyla Atletico'nun en onemli futbolcularından biri olarak gosterilmesiyle ilgili bir soruya ise, ''Ben sadece bir futbolcuyum. Takımın bir parcasıyım ve elimden geldiğince mucadele vermeye calışıyorum. İnşallah uzerime duşen gorevi en iyi şekilde yaparım. Ben sorumluluk almaktan hicbir zaman kacmadım cumartesi akşamı da kacmayacağım. Ama işimiz gercekten cok zor'' yanıtını verdi. Real Madrid'de milli futbolcular Hamit Altıntop ve Nuri Şahin'in forma giymesiyle, ilk defa bir Madrid derbisinde Turk futbolunun yıldız isimleri karşı karşıya gelirken, Arda bunun keyifli ve onur verici olduğunu belirtti. 24 yaşındaki milli futbolcu, ''Onlarla surekli konuşuyoruz, şakalaşıyoruz. Bizim icin cok keyifli bir ortam olacak. Boyle guzel bir statta guzel bir atmosferde beraber karşılaşmak hem Turkiye hem de bizim icin bir onur'' dedi. Ote yandan ''Avrupa şampiyonası elemeleri play-off turunda Hırvatistan macında neler oldu. Neden kazanamadık?'' sorusuna Arda, ''Bilmiyorum. Futbol bazen boyle. Gecmişte kaldı, o yuzden cok fazla da konuşmak istemiyorum'' cevabını verdi. A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktorunun Abdullah Avcı olması konusunda ise Arda, şu ifadeleri kullandı: ''Daha once PAF takımda beraber calıştığımız, ben de gercekten cok fazla emeği olan bir insan. A Milli Takım'ın başında olduğu icin gercekten cok mutluyum. Umarım buyuk başarılara imza atacaktır. Biz de imkan olursa, cağırırsa goreve, her zaman ona yardımcı olmaya calışırız. Takdir her zaman onundur ama olsak da olmasak da her zaman gonlumuz ve dualarımız onunla.'' Atletico Madrid'e artık tamamen uyum sağlayan ve takım icerisinde sevilen biri olduğu gozlenen Arda, antreman sırasında etrafındakilerle surekli sakalaşmasıyla da dikkati cekiyor. Arda bugunku antremanda teknik direktor Gregorio Manzano'nun talimatıyla serbest vuruş ve orta calıştı. 12 yıldır yenemediği Real Madrid'e karşı supriz yapma peşinde olan Atletico Madrid'de futbolcuların hırslı olduğu gozlenirken, Kolombiyalı Falcao'nun forma giymesi beklenmiyor. 26 Kasım Cumartesi, Santiago Bernabeu Stadı'nda TSİ 21.00'da başlayacak Real Madrid-Atletico Madrid macını, A Milli Takım Teknik Direktoru Abdullah Avcı ve yardımcı antrenor Okan Buruk da izleyecek. HTSPOR __________________