Cikolatalı Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi İcin Malzemeler
125 gr tereyağ veya margarin (tercihentereyağ ) Yarım bardaktan biraz fazla pudra şekeri 2 yemek kaşığı antep fıstığı Aldığı kadar un Uzeri icin
80 gr bitter veya sutlu cikolata Cikolatalı Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı
Cay, kahve yanına cok yakışan, lezzetli hazırlaması cokta pratik bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Buyrun tarifimizin yapılışına
Oda ısısındaki tereyağ, pudra şekeri ile iyice yoğrulur. Kaşık, kaşık un ilave edilir. Antep fıstığı eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında ozlu bir hamur yoğrulur. Strec filme sarılır 10 dk dolapta dinlendirilir. Dinlenen hamur elde yuvarlanır, şekillendirilir. Ben şekil verirken silikon nihale uzerinde yuvarlayıp hafif bastırarak şekillendirdim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 160 derece fırında 15 dk uzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca kadar tepside bekletilir. Benmari veya mikrodalga fırında eritilen cikolataya kurabiyelerin bir kenarı batırılır. Cikolatalar donması icin 15 dk buzdolabında bekletilir. Nefis kurabiyeler hazır.
AFİYETLER OLSUN