Eric Gerets'in yeni adresi belli oldu. Belcikalı calıştırıcı, onumuzdeki sezon Suudi Arabistan kulubu Al Hilal'in teknik direktorluğunu yapacağını ilk kez resmen acıkladı. Gerets, Suudi kulubune "tamamen duygusal" nedenlerle gidiyor. Eric Gerets Suudi Arabistan'a gidiyor. Olimpik Marsilya'dan ayrılmaya karar vermesinin ardından başta Belcika Milli Takımı olmak uzere bircok onemli takımdan teklifler alan Galatasaray'ın eski teknik direktoru, Al Hilal ile anlaştığını ilk kez doğruladı. France Football dergisine konuşan Gerets, neden Al Hilal'i tercih ettiğini, once şaka yollu olarak "Tabii ki de para icin gidiyorum" şeklinde yanıtlarken, "Yalan soyleyecek değilim: Bana odeyecekleri maaş, kararımı almamda etkili oldu" diye konuştu. 'Mart ayında gel' dediler! Her şeye rağmen Suudi kulubunde tek cekici unsurun para olmadığını vurgulayan tecrubeli teknik adam, "Cok sayıda teklif aldım. Hatt bazıları oradan (Al Hilal) aldığımdan daha da yuksekti. Emeklilik icin gidiyor değilim. Cok hırslı olacağım" dedi. Al Hilal kulubuyle goruşmelere başladıktan kısa bir sure sonra aynı mantık icerisinde olduklarını farkettiğini anlatan Gerets, "Sonra birdenbire uzerimde o kadar buyuk bir baskı kurdular ki daha Mart ayının ortasında işe başlamamı istediler! Bunun mumkun olmadığını onlara soyledim. Durumumu anlayışla karşıladıkları icin beni takımlarının başına getirtmek icin ellerinden geleni yapacaklarını soylemeye devam ettiler. Ben de sonunda kararımı verdim" şeklinde konuştu. Marsilya'nın teklifi kısa duşmuş Eric Gerets, Olimpik Marsilya ile yollarının sezon sonunda ayrılacak olmasınıysa, Fransız kulubuyle yaptığı sozleşme yenileme goruşmeleri sırasında cıkan anlaşmazlıkla acıkladı. Gerets, yeni sozleşmesinin uzun verimli olmasını istediğini; ancak Fransız yoneticilerin kısa sureli kontratta diretmeleri nedeniyle anlaşma sağlanamadığını belirtti. mynetspor __________________