''Bayern'e attığım gol sıkıntılarımı bitirdi'' Bundesliga'nın guclu ekiplerinden VFB Stuttgart formasını taşıyan milli futbolcumuz Yıldıray Başturk, Bayern Munih karşılaşmasında attığı golle adeta kendisini yeniden doğmuş hissettiğini belirtip "Bu gol benim adeta sıkıntı ve baskılardan kurtuluşumun mujdesiydi" dedi. Bundesliga'yı gecen sezon şampiyon olarak kapayan VFB Stuttgart'ın 10 numaralı formasını giyen ve sezon başından beri sakatlığı nedeniyle bir turlu istenileni vermediği gerekcesiyle eleştirilen milli futbolcumuz Yıldıray, Alman spor dergisi Sport Bild'e verdiği roportajında "Kariyerimdeki en guzel gollerimden birisi olan Bayern'e karşı attığım bu gol adeta benim kurtuluşumun mujdesiydi" dedi. Bayern Munih'in de kendisini transfer etmek icin gectiğimiz yıl girişimlerde bulunduğunu ve iyi bir teklif de aldığını belirten 28 yaşındaki Yıldıray Başturk, attığı bu golun kendisini sevindirip sevindirmediği sorusunu, "Antrenor değişikliği olmasaydı, Bayern'e gidecektim, bu doğru. Fakat Bayern'e karşı simdi gol attığım icin cok memnunum diye soylemeye ihtiyacım yok. Her şeyden once takımımın galibiyeti onemli. Ayrıca benim 10 yıldan beri forma giydiğim Bundesliga'da nasıl iyi bir performansla oynadığımı herkes cok iyi biliyor. 23 yaşında Şampiyonlar Ligi'nde final macına cıktım. Turkiye ile dunya ucuncusu oldum' diyerek, yanıtladı. "HİC KORKUM YOK" "Kendini Bremenli Diego, Hamburglu van der Vaart ve Bayernli Ribery gibi starlar arasında nasıl bir yerde goruyorsun" sorusuna ise Yıldıray Başturk, "Bazı futbolcular birden une kavuşurlar ve birden de geldikleri gibi kaybolup giderler. Benim cok futbolcuda olmayan ayrı bir futbol oynama tarzım var" diye yanıtlayıp, "Benim hic kimseden korkum yok" dedi. Bayern Munih'te forma giyen Hamit Altıntop ile ona karşı 3-1 kazandıkları mac sonrası ne konuştukları sorusuna ise Stuttgart'ın oyun kurucusu Başturk, "Bayern macını hic konuşmadık. Zira Norvec ile Oslo'da oynayacağımız olan cok onemli milli macımız uzerine konuştuk" dedi. "İYİ BAŞLAYAMADIM" Sakatlıktan kurtulduğu icin mutlu olduğunu belirten Yıldıray Başturk sezon başında Bremen'e karşı oynadıkları ilk karşılaşmasında lige iyi bir donuş yapamadığını vurgulayıp "Sakatlıktan kurtulduğum icin sevincliyim. Zira istediğim gibi sezona iyi başlayamamıştım. Uzun sure mac oynamayışımın eksikliği ve bu yuzden tedirginliği de uzerimde vardı" dedi. Uzun suren bir sakatlık doneminde antrenor Armin Veh'in kendisine moral verdiğini belirten Yıldıray, şunları soyledi: "Bana hep cok guvendiğini soyleyen hocamız Veh ile takım arkadaşlarıma ve kulube başarılı ve faydalı futbolumla karşılık vereceğim. Sakatlık ve ağrılarım olmadığı zaman nasıl bir futbolcu olduğumu Bayern´e karşı gorduler" "BİZİM DIEGO'MUZ" Stuttgart antrenoru Armin Veh, "Başturk bizim icin cok değerli bir oyuncu. Genc takımımıza tecrubesiyle, futboluyla iyi bir oyun kurucu olarak buyuk katkı sağlayacak. Kendisine buyuk iş duşecek. Ona guveniyoruz" diyerek, "Yıldıray bizim Diego'muz" demişti. __________________