M.Ali Yılmaz'dan Fener Bombası
Futbol0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- M.Ali Yılmaz'dan Fener Bombası
-
05-10-2019, 17:24:54Fenerli veya Trabzonsporlu değilim ama ilgimi cekti...haber fenerin alt yapı derneği dergisinden... Trabzonspor camiası, Turkiye Super Ligi'nin 30. haftasında deplasmanda lider Fenerbahce'ye mağlup olmanın şokunun yanısıra Trabzonspor eski Başkanı ve Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz'ın Fenerbahce Alt Yapı Derneği Dergisi'nin nisan sayısına Fenerbahce forması ile verdiği pozların ve demeclerin şokunu yaşıyor. Mehmet Ali Yılmaz'ın dergiye verdiği demecte, "Hic saklamadım. Fenerbahceliyim" sozleri ve sarı - lacivertli forma ile vermiş olduğu pozlar, Trabzonspor camiasında buyuk tepki uyandırdı. Dergide Yılmaz'ın "Fenerbahceliliğimi hic gizlemedim. Şu an icin erken ama bir gun Fenerbahce icin adaylığımı koyabilirim. Ali Şen'in ilk başkan olduğu donemde ramak kalmıştı. Trabzonspor başkanlığına aday olmamıştım. Beni secmişlerdi, kabul etmemekte ayıp olurdu. Hemşehrilerim ağır bastı ve Trabzonspor başkanı oldum. İleride Fenerbahce başkanı olabilirim ama ben bunun icin bir calışma yapmam" demeci dikkat cekti. Dergideki roportajında, "Fenerbahce'nin başkanı Diyarbakırlı olabiliyor ama Trabzonspor'un başkanı başka bir ilden olamıyor" mantığına katılmadığını kaydeden Mehmet Ali Yılmaz, "Bu cok yanlış. Bunu yıkmak icin cok uğraştım, dunya kulubuyuz dedim. Ama o bağnazlık henuz bitmedi. Şampiyonluk yarışında Fenerbahce rahat cunku Trabzonspor'un başında Şenol Guneş var. Bir ara Şenol Guneş'i Fenerbahce'ye veriyorduk ama anlaşamadık. Fenerbahce'de Fatih Tekke, Gokdeniz ve İbrahim Yattara olsun 30 puan fark ile Fenerbahce şampiyon olur" dedi. 1995 - 96 sezonunda başkan olmadığını ve Fenerbahce Kulubu Başkanı Ali Şen'in bir takım pskolojik oyunlarla Trabzon'u baskı altına aldığını ifade eden Mehmet Ali Yılmaz, "Ben olsaydım bunlar olmazdı. Ali Şen cok profesyonelce iş becerdi. Zaten mactan sonra 'Mehmet Ali başkan olsa idi ben bunları yapamazdım' dedi. Başbakan Mesut Yılmaz'a 'bizi burada olduruyorlar bize sahip cıkın' dediler. Derken baktıkki Trabzon karıştı. Ben olduğum donemde boyle şeyler olmuyor. Fenerbahce daha maca cıkmadan pskolojik olarak macı kazandı. Şenol Guneş sağolsun 1 - 0 galipken, macı 2 - 1 yenik kapattık" acıklamasında bulundu. __________________