Bermek Adayliğini Acikladi!
Futbol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Bermek Adayliğini Acikladi!
-
05-10-2019, 17:23:14BERMEK ADAYLIĞINI ACIKLADI! Futbol Federasyonu'nun eski yoneticisi Ayhan Bermek, Federasyonun 14-15 Şubat tarihlerinde yapılacak secimli genel kurul toplantısında başkanlığa aday olacağını, ''Sadece TFF başkanlığına aday değilim, Turk futbolunun geleceğine ve istikrarına adayım'' sozleriyle duyurdu.. Futbol Federasyonu'nun eski yoneticilerinden Ayhan Bermek, Turkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki tesislerinde duzenlediği basın toplantısında, başkan adayı olduğunu acıklarken, ''Futbol Federasyonu başkanlığına adayım. Yalnızca başkanlığa değil, Turk futbolunun geleceğine, ilerlemesine, ahlakına adayım. Temiz futbola, ekonomik ve sportif başarıların istikrarına ve devamına adayım'' dedi. Futbol kamuoyunun karşısına ilk kez cıkmadığını ve daha once de aynı başkanlık yarışında bulunduğunu anlatan Bermek, ''Tarih tekerrurden ibaret diye sozler var ama bunlar onemli sınavlar. Tarih insanları sınar. Turk futbolu hak ettiği yere gelecek. Ben; bilim, ahlak ve adalet icin adayım. İki defa adaylık denemiş bir aday adayı olarak karşınızdayım. Bizler aynı gemideyiz ve ben geminin su aldığı iddiasındayım'' diye konuştu. -''KİMSE KAPALI KAPALI ARDINDA ENTRİKA CEVİRMESİN''- Acıklamasına, ''Vereceğim mesaj; kimse kapalı kapılar ardında başkanlık seciminin entrikalarını cevirmesin. Ben buradayım'' diye devam eden Ayhan Bermek, sozlerini şoyle surdurdu: ''Bugune kadar hangi başkan cıkıp da plan acıkladı. Acıklayan ile alay edilen bir ulkedeyiz. Yılmayacağım. Yaşadığım muddetce acık konuşacağım. Oylarıyla Turk futbolunun kaderini belirleyecek gruplara, Turk futbolunun icinde olanlara, inisiyatif almalarını rica ediyorum. Yeni adayları ortaya koymalarını bekliyorum. Turk futbolunun onunde bir secim var. Bu fırsatın kacırılmaması gerektiği inancı icindeyim.'' -''BEN, DAMDAN DUŞEN ADAMIM''- Ayhan Bermek, daha once secimlere katılmış ve kaybetmiş biri olarak kendisini, 'Damdan duşen adam' olarak nitelendirirken, ''Ben, damdan duşen bir adamım. Hatalar tekrar edilirse tarih tekerrur eder. Bunun icin secimi kaybettiğim gunuden beri cok temkinliyim'' ifadesini kullandı. Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu'nu bir hukumet kabinesine benzettiğini anlatan Bermek, kendi kabinesinin kimlerden oluşacağıyla ilgili olarak, ''İhtisas sahibi insanlarla temas halindeyim. İzin verirseniz isimleri bende gizli. Gudumlu olmadığımın işareti olarak tek isim Recep Ozelli'yi veriyorum. Başkan vekilliği icin de ısrarım suruyor. Temiz futbol icin, bu kanseri ortadan kaldırması icin Uğur Dundar diyorum'' şeklinde konuştu. Kulupculuğu, bolgeciliği ve hemşehriciliği federasyona sokmayacağını kaydeden Bermek, siyasi iktidarların Futbol Federasyonu'na bakış acısının sorulması uzerine, siyesilerin de mevcut gidişattan memnun olmadığını dile getirerek, şunları soyledi: ''İktidar, nasıl olimpiyatlarda altın madalyalar kazanılması icin Genclik ve Spor Genel Mudurluğu ile ilgileniyorsa futbolun da iyi olması icin gayret sarf ettiği inancındayım. Bugun attığım adımın ilki. Bu secimi kazanmak icin ne lazımsa yapacağım. Şeffaf yonetim benim şiarım. Ekibim cok elit olacak ve bunu herkes gorecek. Şeffaf yonetime herkesi inandıracağım. Tribunde kufurler kesilecek, cunku hukukun ustunluğu, adalet gundeme gelecek. Turk futbolunun buna ihtiyacı var.'' -''ŞENES ERZİK, ADININ GECMESİNDEN RAHATSIZ''- Ayhan Bermek, başkan adayları arasında adı gecen UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in, kendi isteği dışında bir ortamın icine cekildiğini ileri surdu. Şenes Erzik'in cok onemli bir unvana sahip olduğunu belirten Bermek, ''Kendi bilgi ve davranışları dışında bir ortamın icine cekildiği izlenimim var. Kendisini cok iyi tanıyorum. Şu anda inanıyorum ki, bu işlere karıştırılmaktan cok buyuk rahatsızlık duyuyor. Ben, Turkiye futbolunun lidersiz kalmayacağının temsilcisi olarak karşınızdayım. O da kararını acıklarsa hemen diyaloğa gireriz. Ama ben liderim ve şu anda adayım. Acıklık politikası cok onemli'' diye konuştu. Ayhan Bermek, sozlerini, ''Adayım ve secilmek icin koşuyorum. Kamuoyuna sesleniyorum. Başkan olabilmek icin genel kurul uyelerinin bu yuruyuşume destek vermelerini istiyorum'' cumleleriyle tamamladı. Futbol Federasyonu Başkanlığına adaylığını resmen acıklayan ilk isim olan Ayhan Bermek'in adaylığının resmiyet kazanması icin 55 delegenin imzası gerekiyor. 267 delegenin bulunduğu Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda aday olabilmek icin en az 55 delegeden yani toplam delege sayısının % 20 oranında destek alması gerekiyor. 14-15 Şubat'ta gercekleşecek olan Genel Kurul'un ilk gununde gereken imzalar toplanıp Futbol Federasyonu Genel Kurulu Başkanlık Divanı'na sunulacak. Aksi taktirde adaylığını acıklamış kişinin adaylığı resmiyet kazanmıyor. Ote yandan Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda bir delege birden fazla adaya destek verebilir. Bunun icin herhangi bir hukuki engel bulunmuyor. Bu da Genel Kurul'da bircok taktik savaşının yaşanması anlamına geliyor. Favori adayların karşısına bu sayede cıkabilecek surpriz adaylar oyların bolunmesine yol acabililir __________________