Fenerbahce’nin Şampiyonlar Ligi ikinci turunda karşılaşacağı Sevilla’nın yıldız futbolcusu Kanoute, eski teknik direktoru Juande Ramos cağırdığı takdirde Tottenham’a geri donebileceğini soyledi. 30 yaşındaki Malili futbolcu, Juande Ramos’un Sevilla’nın başında olduğu donemde İspanyol teknik adamla calışmış, ancak Ramos sonrasında Tottenham’ın başına gecmişti. Afrika Kupası icin Gana’da bulunan Kanoute, BBC’ye verdiği roportajda şunları soyledi: “Bir teknik adam olarak Ramos’u cok seviyorum. Birlikte calışırken cok iyi anlaşıyorduk. Onun calışma disiplini bana fazlasıyla uyuyor. Eğer benden Tottenham’a geri donmemi isteseydi bunu mutlaka duşunurdum, cunku kariyerim icin onemli bir nokta olurdu.” Mali’nin Benin’i 1-0 yendiği macta penaltı golune imza atan Kanoute, 2003-2005 yılları arasında Tottenham’da oynamış ve 21 gole imza atmıştı. Malili futbolcunun İngiltere kariyeri West Ham United’la başlamıştı. West Ham, Kanoute’yi 2000 yılında Olimpik Lyon’dan transfer etmiş, Malili oyuncu Tottenham’a transfer olana kadar oynadığı 91 macta 31 gol atmayı başarmıştı. Kanoute İspanya’ya geldikten sonra La Liga’nın en onemli forvet oyuncularından biri oldu ve Ramos yonetiminde kulubu Sevilla’yla iki UEFA Kupası kazandı. Kanoute, sozlerini bitirirken, “Şu anda Sevilla’da cok mutluyum, ancak gelecekte ne olacağını beraber goreceğiz. Bir karar vermeden once artılarını ve eksilerini iyice duşunmeyi tercih ederim.” diye konuştu. __________________