Eyupspor'dan TFF'ye yaylım ateşi TFF 2. Lig 1. Grup ekiplerinden Eyupspor'un kulup başkanı Ahmet Malatyalı, Futbol Federasyonu'nu, son aldığı kararlar nedeniyle adeta yaylım ateşine tuttu. Federasyonun, ''Kulup başkanlarını Avrupa Şampiyonası'na goturme'' yolunda aldığı karara karşı cıkan Malatyalı, ''Federasyonun yaptığı ahlaksız tekliftir. Federasyon bizi Avrupa Şampiyonası'na gotureceğine, sorunlarımıza cozum bulsun'' dedi. Malatyalı, kulup başkanlarının istemesi halinde kendi paralarıyla Avrupa Şampiyonası finallerini izleyebileceğini dile getirerek, ''Turkiye'nin her ilcesinden bir kişi ve butun kulup başkanlarını finallere goturmek ahlaksız tekliftir. Sen, biz kulup başkanlarını bir araya toplayıp derdimizi dinlemedin. Hem kuluplerin sırtından geciniyor, hem de bunu secim malzemesi olarak dağıtacağını acıklıyor. Federasyonun 40 Milyon YTL faizde parası var. Bu parayı nereden aldı? Seyirci kufur ediyor, onun parasını bana veriyorsun. Ceza ozeldir, ben polis miyim, emniyet miyim'' diye konuştu. -''KAMUOYUYLA DALGA GECİYORLAR''- Federasyon başkanına, ''Cek git'' demediklerini ifade eden Ahmet Malatyalı, ancak Haluk Ulusoy'un bir guven oylamasına ihtiyacının olduğunu soyledi. Malatyalı, federasyonun dun aldığı kararlarla kamuoyuyla adeta dalga gectiğini iddia ederek, ''Dun akşam kamuoyuyla adeta dalga gectiler. Komisyon kurarak kanun gereği kongre kararı alınması gereken 3 Ocak tarihini gecirtmeye calışıyorlar'' dedi. -''FEDERASYON BİZİ CİDDİYE ALMIYOR''- Futbol Federasyonu'nun kendilerini hic ciddiye almadığını one suren başkan Malatyalı, federasyonun kulupleri ceza kesme aracı olarak gorduğunu anlattı. Ahmet Malatyalı, federasyonun her butcesine, 5 Milyon YTL'lik ceza parası koyduğunu dile getirerek, ''Sanki federasyon bu ceza kotasını doldurmak icin kuluplere ceza yağdırıyor. Ayrıca, bizi dinlemeyen bir federasyonumuz var'' ifadesini kullandı. -''SANAL BAŞKAN VAR'' Federasyon başkanı Haluk Ulusoy'u ''Sanal başkan'' olarak nitelendiren Malatyalı, ''Kendisi bize bayramda mesaj cekmiş. Teşekkur edip konuşmak icin aradığımızda, mesajın internetten cekildiğini anladık. Yani 'Sanal' bir başkanımız var'' dedi. Malatyalı, kuluplerde, yapılan hakem hataları sonrasında, ''Secimlerde muhalefete oy verdim, bu nedenle boyle oldu'' kanaatinin oluştuğunu dile getirirken, bu kanaatin artık ortadan kalkması gerektiğini sozlerine ekledi. kaynak __________________