Londra-Sezonu FA Cup şampiyonluğuyla kapatan Chelsea'de, gecici olarak Londra temsilcisini calıştıran Guus Hiddink'ten boşalan teknik direktorluk gorevine Milan'dan ayrılan İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti getirildi. Chelsea kulubunun resmi internet sayfasından yapılan acıklamada, Pazar gunu AC Milan'daki gorevi biten Carlo Ancelotti ile 3 yıllık resmi sozleşme imzalandığı bildirildi. Pazar gunu Fiorentina'yı Kaka ve Alexandre Pato'nun golleriyle 2-0 mağlup eden Milano temsilcisinde, 50 yaşındaki teknik adam kulubun resmi internet sayfasına yaptığı acıklamada şunları soylemişti: "Ben ve kulubum 2010'da bitecek olan sozleşmemi feshetme kararını aldık. Artık bitiriyorum. Bu muhteşem maceraya elveda diyorum ve herkese teşekkur etmek istiyorum. Yollarımız ayrılıyor." Kırmızı siyahlılarda 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Serie A ve 1 defa da Dunya Kulupler şampiyonluğu yaşayan Ancelotti, 2001 yılından beri Milano temsilcisindeki gorevini yuruterek, İtalya Serie A'da en uzun sure aynı takımı calıştıran ilk teknik adam olarak tarihe gecmişti. Futbolculuğu doneminde de Milan'la Şampiyonlar Kulupler Kupası şampiyonluğu yaşayan Ancelotti, hem futbolcu hem de teknik direktor olarak Avrupa'nın en buyuk kupasını kazanan 6 kişiden biri olarak tarihteki yerini almıştı. Bu arada AC Milan'ın resmi internet sayfasından yapılan acıklamada ise, kulupte daha once başarıyla forma giymiş olan ve 1 senedir sportif direktorluk gorevini yuruten 39 yaşındaki Brezilya'lı eski Milli futbolcu Leonardo'nun takımın yeni teknik direktoru olduğu bildirildi. 1997-2001 yılları arasında Milan forması giyen ve 1999'da lig şampiyonluğu yaşayan Leonardo, 1994 Dunya Kupası şampiyonu Brezilya Milli takımında da gorev almıştı. __________________