Sasa İlic: Beni Feldkamp gonderdi
Futbol0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Sasa İlic: Beni Feldkamp gonderdi
-
05-10-2019, 17:12:40Galatasaray'ın eski futbolcularından Larissalı Sasa İlic, Goal.com'a ozel acıklamalarda bulundu. İlic, sarı-kırmızılı kulupten gonderilmesine, o donem takımın başına getirilen Kalli'nin karar verdiğini soyledi. İlic, Turkiye'ye donme fikrine sıcak baktığını soylerken, Arda'ya buyuk ovgude bulundu. Sasa İlic Galatasaray'dan boynu bukuk ayrılmış. 2005-2007 yılları arasında Sarı kırmızılı takımda forma giyme şansı bulan 31 yaşındaki orta saha oyuncusu, kendisini takımdan gonderen ismin Karl-Heinz Feldkamp olduğunu soyledi. Galatasaray'dan ayrılmayı kendisinin istemediğini vurgulayan Larissa takımı oyuncusu Ilic, "Eric Gerets ile birlikte takımda gorev almaya başlamıştım, ancak onun gorevine son verilmesinin ardından gelen yeni teknik adamın planlarında yerim olmayınca sozleşmem olduğu halde ayrılmam gerekti" şeklinde konuştu. "Devam etmek isterdim" Sarı kırmızılı takımda gecirdiği yıllardan buyuk keyif aldığını anlatan tecrubeli oyuncu, "İstanbul’da yaşamış olmaktan ve Galatasaray gibi buyuk bir kulupte oynamaktan dolayı cok mutluyum. Ozellikle de o son macta gelen şampiyonluk benim icin unutulmazdı" dedi. Galatasaray taraftarlarının gonlunde ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Sasa Ilic, "Yuvam olan Partizan’ın taraftarlarından sonra benim icin en farklı yere sahip olan tribunler Ali Sami Yen’dedir. Acıkcası ben kalıp orada oynamaya devam etmek isterdim, ancak şartlar bu dileğime uygun olmadı" diye konuştu. "Arda beni buyuluyor" Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Turkiye'den başka kuluplerden de teklif aldığını; ancak Salzburg veya Larissa'yla sozleşmesi olduğu icin bunları değerlendirmediğini anlatan Ilic, Turkiye'ye donme fikrine sıcak baktığını belirterek, "İlerleyen yıllarda yine Turkiye’de oynar mıyım? Acıkcası iyi bir teklif gelir ve o donemde şartlar uygun olursa neden olmasın" dedi. Turkcell Super Lig'i yakından takip ettiğini ifade eden Ilic, en beğendiği futbolcunun ise Galatasaray'ın genc yıldızı Arda Turan olduğunu soyledi. Ilic, Arda'yı şu sozlerle ovdu: "Kendisiyle beraber de oynadığım icin cok yakından tanıyorum. Doğrusu yetenekleri ve zekÂsıyla bence Turk futbolcular icinde beni en cok buyuleyen Arda’dır. Kendisinin daha da iyi noktalara geleceğini tahmin ediyorum." "Gerets dunyanın en iyi hocalarından biri" Ilic, Galatasaray'da forma giydiği yıllarda beraber calıştığı hocası Eric Gerets'in bugunlerde dunya futbolunda yukselen değer hÂline gelmesine şaşırmadığını belirterek, "PSV’de yaptıkları ortada. Biz onun yonetiminde maddi yokluklara rağmen onemli bir başarıya imza atmıştık. Yanılmıyorsam minimum parayla kurulan o takım Turkiye’nin şu ana kadar en cok puanını toplayarak şampiyon olan takımı oldu" dedi. Ilic, Belcikalı calıştırıyı, takım icerisinde yarattığı atmosfer, hırsı, liderliği ve profesyonelliğiyle dunyanın en iyi teknik direktorlerinden birisi olarak gorduğunu soyledi. GOAL __________________