Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Bloomberg HT'de
Futbol0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Bloomberg HT'de
-
05-10-2019, 16:27:49Ozak Bloomberg HT'de! Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Ozak, Bloomberg HT'de Sporaktif programının konuğu oldu. 22/03/11 13:02 Nafiz Ozak, Alper Kotaman ve Burcu Cetinkaya'nın sorularını yanıtladı. Sporda Şiddet Yasası ile ilgili olarak onemli acıklamalarda bulunan Ozak, artık olay cıkartan taraftar, mac gunu karakola gidip imza verecek, hicbir spor musabakasına giremeyecek ve yurtdışına dahi cıkamayacak" dedi. "SPORCU ORNEK OLMALI" Sporcunun ozel hayatlarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Ozak, "Ben sporcuysam benim ozel hayatım herkesi ilgilendiridi. Toplumun onunde gidiyorsunuz. Biz hep oyle olmaya calıştık ve kendimizi bu konuda yetiştirdik" diye konuştu. AMATOR SPORLAR 'Amator sporları topluma tanıtmak lazım' diyen Ozak, "Turkiye'nin her tarafı deniz. Yelkende, kurekte, kanoda daha aktif olmamız gerekiyor. Bu konuda da denizcilik musteşarlığıyla mutabakat imzalayacağız" şeklinde konuştu. Basketbol Şampiyonası'ndaki başarının onemine de dikkat ceken Nafiz Ozak, "100 yıllık tarihinizde ilk defa final oynuyorsunuz ve Amerika ile final oynayacak derecede buyuk bir başarı elde ediyorsunuz. Dunyanın 20 tane ulkesini geride bırakıyorsunuz. Sanırım bize Formula'dan daha fazla prestij kazandırdı ve tanıtıma katkıda bulundu" dedi. DOPİNG SKANDALI Fenerbahceli basketbolcu Diana Taurasi'de yaşanan doping olayı ile ilgili olarak ise Ozak, "Turkiye'de 20 bin sonuctan sadece 5'i hatalı ama dunyada belki 50 tane sonuc var. Ancak hemen 'Bu doping kontrol merkezi kapansın mı?, ben buraya gondermem' demekle yanlış yaptık. Oraya tekrar mudahale edip tekrar kazandırmamız lazım. Kendimize biraz haksızlık yapıyoruz. 20 binde 5 yanlış olabilir. Orayı karalamamak lazım. Ozellikle Hacettepe bizim icin cok onemlidir" şeklinde konuştu. Kaynak : HT-SPOR __________________