Bitlisli kadınlar ilk antrenmana cıktı Tatvan Onuc Kulubu Kadın Futbol Takımı, Bitlis tarihine gectiBİTLİS - Bitlis'in ilk kadın futbol takımı olan Tatvan Onuc Spor Kulubu, ilk antrenmanını gercekleştirdi.
[CENTER]Bitlis'in ilk kadın futbol takımı olan Tatvan Onuc Spor Kulubu, ilk antrenmanını gercekleştirdi. Takım, Bitlis'te kadınların kurduğu ilk futbol kulubu olarak da tarihe gecti. Bitlis'te kadınların kurduğu ilk futbol takımı olarak tarihe gecen Tatvan Onuc Spor Kulubu, 20 sporcusuyla ilk antrenmanını yaptı. Bolgedeki rakiplerinden daha guclu olduklarını iddia eden Kulup Kurucusu ve Antrenoru Canan Argınşah, bolgede bulunan kadınlara saygınlığı arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Argınşah, "Bu hayalim kucukluğumden beri vardı. Burada daha once kadın futbol takımı kurulmamış. Ben de bu konuda oncu olmak istedim. Bircok yere başvuruda bulundum. Pek destek goremedim. Kadınların futbol olayına cok sıcak bakılmadı. Tam umidi kestiğim noktada Mecit hoca bana yardımcı olmak amacıyla telefon etti. Kendisine evet dedim ve takımı ona emanet ettim. Takımda oynayacak olan arkadaşlarımızı da kolay bulmadım. Aileleri de destekcimiz oldu. İnşallah cok iyi yerlere geleceğiz. 20 sporcumuz var. Bu işin daha başındayız, ama rakip olarak kimseyi gormuyoruz. Oğrencilerimizin hepsini milli etmek istiyoruz. Bu hem bizim acımızdan hem de onların acısından buyuk bir avantaj. Kadınlarımıza bir gelecek sunmuş oluruz. Bolgemizde kadınlarımıza olan saygınlığı arttırmak istiyoruz. Bolgemizde bulunan kadın futbolcularımızı izlemeye de gittim. Onları gordukce daha cok umitlendim. Butun kadınlarımızı bekliyoruz. Yetenekleri varsa biz de elimizden geldiğince geliştireceğiz" dedi. Tatvan Onuc Kulubu Kadın Futbol Takımı Teknik Direktoru Mecit Tekin ise, kadınlara fırsat verildiği muddetce başaramayacakları hicbir şey olmadığını dile getirdi. Tekin, "Omrumu sporla gecirdim. Aynı zamanda futbol sevdalısı bir insanım. İlk defa bir kadın grubuyla calışacağım. Farklı branşlarda kadın takımlarım oldu. Turkiye finallerine de cıktık. Ancak futbol takımı olarak ilk defa Bitlis'te boyle bir şey yapıyoruz. Gercekten cok yetenekli kadın sporcularımız var. Kadın arkadaşlarımıza şans verildiğinde ve imkan sunulduğunda başaramayacağı hicbir şey yoktur. Yeter ki fırsat verilsin, aşamayacakları hicbir engel yoktur. Bitlis kulturuyle cok zengin bir şehirdir. Biz de kadın futbol takımımızla bu zenginliğe daha cok katkıda bulunacağız. Bitlis ilimizin tanıtımı acısından kadın futbolcularımız sayesinde daha guzel yerlere geleceğine inanıyorum. Bu konuda maddi ve manevi destek bekliyoruz" diye konuştu. Takımın kadın sporcularından Helin Yıldız da kendini futbola ait hissettiğini belirterek, "Bolgemizde kadınların futbol oynamasına karşı oluşan on yargıyı yıkmak istiyoruz. Belli bir yerden başlayıp başarılara imza atmak istiyoruz. Hedefimiz de milli takıma secilmektir" ifadelerini kullandı. Kaynak: http://www.haberler.com/bitlisli-kad...660929-haberi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Bitlisli Kadınlar İlk Antrenmana Cıktı