Sport.es’in haberine gore, Barcelona yonetim kurulu toplantısından Frank Rijkaard’a destek kararı cıktı. Hollandalı teknik adamın sezon sonuna kadar Barca’da kalması kesinleşti. Yapılan yonetim kurulu toplantısında, 1-1’lik Athletic Bilbao beraberliği ve Villareal’le oynanacak olan Kral Kupası ceyrek final ikinci macı uzerinden takımın durumu tartışıldı. Barcelona yonetim kurulu, teknik direktor Rijkaard’ın sezon sonuna kadar takımı calıştırması gerektiğine karar verdi. Barca yoneticileri, alınan kotu sonuclarda Rijkaard’ın herhangi bir hatası olmadığını dile getirdi. Hollandalı’nın profesyonelliğine ve geldiği gunden beri takıma kazandırdıklarına dikkat ceken kulup yetkilileri, bunların hocalarını takımda tutmak icin yeterli olacağına inandıklarını belirttiler. Yonetim kurulu ayrıca, Rijkaard’ın futbol anlayışının Barcelona’nın yapısıyla birebir ortuştuğunu de belirtti. Hollandalı teknik adamın tribunlerden aldığı ovgu ve onlardan gorduğu destek de bunun en onemli kanıtı olarak gosteriliyor. Sezon sonuna kadar kalacak Barcelona Sportif Direktoru Txiki Begiristain, takımın Kral Kupası yarı finaline yakın olan taraf olduğunu, Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir durumda olduğunu ve tum kotu sonuclara rağmen La Liga’daki şampiyonluk savaşını surdurduğunu belirtti. Gorunen o ki, yonetimin gundeminde yeni teknik direktor arayışları olsa da, Katalan kulubunun patronları, takıma zarar vermemek adına bu konuyu en azından sezon sonuna otelemeyi istiyor. __________________