"Fener'den tum paramı alamadım"
Futbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- "Fener'den tum paramı alamadım"
-
05-10-2019, 16:13:5331 Ocak 2008 16:00 Futbol Extra dergisinin Şubat sayısında acıklamalar yapan Hoojidonk, eski takımı Fenerbahce'nin şu anda en iyi kadroya sahip olduğunu ifade ederek, şoyle dedi: Fenerbahce'nin eski futbolcusu Pierre Van Hooijdonk, sarı-lacivertli takımın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura cıkmasının Turkiye Ligi'ndeki rakipleri icin şampiyonluk yolunda avantaj olacağını savundu. Hollandalı futbolcu, eski takımı Fenerbahce'nin şu anda en iyi kadroya sahip olduğunu ifade ederek, şoyle dedi: ''En iyi kadro Fenerbahce'de, ama sarı-lacivertlilerin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura gecmesi Turkiye ligindeki rakipleri icin şampiyonluk yolunda avantaj olacaktır. Futbolcu olarak iyi bilirim; Şampiyonlar Ligi'ne oyle konsantre oluyorsun ki lige geri donduğunde yıllarca oynadığın rakiplere karşı tekrar konsantre olmak cok zor oluyor. Onun icin Turkiye ligindeki takımların Fenerbahce'ye karşı avantajı buyuk.'' Van Hooijdonk, ''Fenerbahce'den tum paranı alabildin mi'' şeklindeki soruya, ''Hayır. Her şey şu anda FIFA'da. Hepsini odemeleri gerekiyor. Buyuk bir futbolcu olarak, bir de kulubun başkanının beni cok sevdiğini bilerek boyle olmasını istemezdim. Şimdi sonucta garanti olarak faiziyle birlikte alacağıma da eminim. Şu an başkan her halde once Roberto Carlos'un parasını verecek ki, benimkini biraz kenara bıraktı'' diye yanıt verdi. Antrenorluk kursuna gittiğini kaydeden Van Hooijdonk, antrenorluk kariyerine İstanbul'da başlamak istediğini belirtti. ''TURK İNSANININ SICAKLIĞI DUNYANIN HİCBİR YERİNDE YOK'' Van Hooijdonk, şu anda oynadığı amator takımla İstanbul'da bir dostluk macı yapmayı duşunduklerini de kaydederek, şoyle devam etti: ''Şu an bir amator takımda oynuyorum. O takımdaki arkadaşlarım İstanbul'da bir mac yapmak istiyorlar. Bir dostluk macı duşunuyoruz. Aslında arkadaşlarım 'Lizbon'a gidelim' demişlerdi, ama ben onları benim İstanbuluma goturmek istedim. Benim onlara gururla anlatabileceğim, gururla gosterebileceğim, gururla yaşadığım İstanbuluma goturmek istedim. Hollandalılara Turkiye icin yanlış duşunduklerini gostermek istiyorum. Biz Hollanda'da Turkiye'nin sıcaklığını bilemedik ya da yanlış biliyoruz. Turkiye'de bir yere giderken yanımda goturduğum yakın arkadaşım, Turk insanı tarafından cok sıcak karşılanıyor, ama Turkiye'den bir Turk arkadaşımı Hollanda'ya gotursem, oradakiler benim arkadaşıma o sıcaklığı gostermiyorlar, tam aksine soğuk davranırlar. Turk insanı cok sıcak davranıyor. Bu sıcaklık dunyanın hicbir yerinde yok.'' __________________