İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AC Milan'da Carlo Ancelotti'nin gorevi bırakıp Chelsea'yle anlaşmasından sonra goreve, takıma uzun yıllardır hem futbolcu hem de teknik yardımcı olarak hizmet veren Brezilyalı Leonardo getirildi. Kulubun resmi İnternet sitesinden yapılan acıklamada Leonardo'yla 2 yıllık sozleşme imzalandığı ifade edildi. Asıl adı Leonardo Nascimento de Araujo olan 39 yaşındaki Brezilyalı, konuyla ilgili olarak yaptığı acıklamada, "Bu onemli bir adım. Ozel ve onemli bir gun. 12 yıldır buradayım" dedi. Leonardo Milan'a Paris Saint Germain'den transfer edilmiş ve 4 sezon İtalyan ekibinde forma giymişti. Leonardo'lu Milan 1999 yılında Serie A şampiyonluğu kazanmıştı. Daha sonra Brezilya ekipleri Sao Paulo ve Flamengo'da forma giyen Leonardo 2003 yılında tekrar Milan'a donmuş ve 1 macta forma giydikten sonra teknik ekibe dahil olmuştu. "BASIN TOPLANTISI" İtalya'da ligi ucuncu sırada tamamlayan AC Milan'ın yeni teknik direktoru Leonardo Nascimento de Araujo, Milano'da duzenlediği ilk basın toplantısında, hucuma dayalı bir oyun anlayışını benimseyeceğini soyledi. Leonardo, Giuseppe Meazza Stadı'ndaki basın toplantısında, "Taktik acıdan devrim yapacak değilim. Ama hucum yapan bir takım istiyorum. Eğlenceli ve ofansif bir oyunda, her oyuncu kendi yeteneğini azami duzeyde gostermek zorunda olacak" dedi. Leonardo, selefi Carlo Ancelotti'yi ovguye boğduğu basın toplantısında, Barcelona gibi oynayan bir takım cıkarmayı hedeflediğini belirterek, "Oyun sistemimiz, tabii ki elde mevcut imkanlara gore belirlenecek. Ama benim arzuladığım turdeki futbolu şu anda en iyi Barcelona oynuyor" diye konuştu. Leonardo, 4-3-1-2 oyun sistemini esas almakla birlikte, bunda değişikliğe gitmesinin mumkun olacağına da değinerek, "Benim Milan'ın daha cok kanatlardan yuklenecek. Takımımız, izleyene zevk veren, ofansif bir oyun cıkaracak. Bana gore, en guzel takım 1982'deki Brezilya milli takımıdır, Capello da en iyi teknik direktordur" dedi. AC Milan'ın başına gecmekten buyuk mutluluk duyduğunu ifade eden Leonardo, "Bugun benim icin ozel bir gun. Futbolcu olarak bu takımda oynamayı arzu etmiştim. O donemlerde, bir gun bu takımın teknik direktoru olacağımı hayal bile etmemiştim" diye konuştu. AS __________________