Stjepan Tomas: "Turkiye eski Turkiye değil."
Futbol0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Stjepan Tomas: "Turkiye eski Turkiye değil."
-
05-10-2019, 15:58:00Ulkemizde top koşturmuş olan eski Hırvatistan milli takım oyuncusu Stjepan Tomas, A Milli Futbol takımımızın Hırvatistan ile eşleşmesini değerlendirdi. Turkiye'de Fenerbahce ve Galatasaray başta olmak uzere 4 takımda uzun sure top koşturan Hırvatistan'ın eski milli futbolcusu Stjepan Tomas, Hırvatistan –Turkiye eşleşmesi ile ilgili sportstv'ye ozel acıklamalarda bulundu. İşte Tomas'ın acıklamaları… 'TURKİYE ESKİ TURKİYE DEĞİL” Cok zor bir mac olacak. Turkiye cok iyi bir takım. Ama buna karşın son maclarda iyi değillerdi. Son maclarda benim bildiğim, alıştığım Turkiye yoktu sahada. Almanya macını seyrettim. Sadece 30 dakika oynadılar. Azerbaycan macında da cok zorlandılar. İyi bir kadroları var ama eski goruntusunden izlediğim iki macta da uzaktı. Ama her şeye rağmen Hırvatistan'nın en buyuk avantajı ilk macın Turkiye'de olması. Eğer bir gol atarsa rovanş macı icin buyuk avantaj sağlar. Ancak bu zor olacak. Dolu tribunler onunde sıcak bir atmosfer olacak. Boyle macları cok oynadım Turkiye'de. Nasıl bir atmosfer olacağını tahmin edebiliyorum. İlk 20 dakikada Turkiye hızlı başlayıp gol bulmak isteyecektir. Hırvatistan'ın bu baskıyı atlatması gerekir. “HIRVATİSTAN COK KOTU OYNUYOR” Hırvatistan cok kotu oynuyor. Grup maclarında surpriz mağlubiyetler aldılar. Hırvatistan'da gerek basın gerekse kamu oyu Bilic'ten memnun değil. Yoğun bir eleştiri var. Bilic bu durumu aşmak ve rahatlamak icin mutlaka takımı Euro 2012'ye goturmeli. “AH O MAC” 2008 yılında ki mac muthiş heyecanlıydı. Hırvatistan'da etkileri olumsuz anlamda hala devam ediyor. Cok yıkıcı bir mac oldu bizim icin. Hırvatistan cok iyi oynamıştı. Cok acı bir şekilde o macı kaybettik. O macın ardından Hırvatistan toparlanamadı. 3 yıldır istenen seviyede değil. O macın etkilerinin hala devam ettiğini soyleyebilirim. “HIDDINK VE YILDIZLAR” Turkiye'yi takip ediyorum doğal olarak cok iyi bir kadrosu var. Herşeyden once cok buyuk bir teknik adama sahipler. Sayılı hocalardan biri Guus Hiddink. Hırvatistan'da hem Hiddink'e hem de Turkiye'ye buyuk bir saygı var. Milli takımda ki oyuncuları herkes biliyor. Hamit, Nuri, Arda gibi onemli isimler var. “ESTONYA VE KARADAĞ'I İSTİYORDUK” Hırvatistan'da ilk değerlendirmeler Turkiye'nin guclu ve etkili bir takım olduğunu yonunde. Turun gecilmesi zor diye yorumlar yapılıyor. İnsanlar Karadağ ya da Estonya'nın cıkmasını istiyorlardı. Turkiye ile eşleşince hayal kırıklığı yaşandı. “UMARIM KAZANIRIZ” Turkiye'de cok guzel zamanlar gecirdim. Fenerbahce ve Galatasaray'da onemli başarılar yakaladım. Gonul isterki hem Hırvatistan hem de Turkiye aynı anda şampiyonaya katılsın ama bu mumkun değil. Ama sonuc olarak ben Hırvat'ım ve bizim kazanmamızı istiyorum. “BILIC'İN SON ŞANSI” Bu mac Bilic icin belirleyici olacak. Kazanırsa devam eder ama eğer kaybederse takımın başında kalması cok zor. Kaynak __________________