Rusya'nın Zenit Petersburg takımıyla onceki gun şampiyonluk sevinci yaşayan millî futbolcu Fatih Tekke, Fenerbahce dahil Turkiye'nin herhangi bir takımına transfer olmayı duşunmediğini soyledi. zoom - galleria Trabzonspor'da oynadığı başarılı futbol ve attığı gollerle hÂl Bordo-Mavili taraftarların dilinden duşmeyen yıldız futbolcu, ilk defa yaşadığı şampiyonluk duygusunu ve geleceği ile ilgili tum planlarını sıcağı sıcağına sadece Zaman'a anlattı. İşte spor kamuoyunun merakla beklediği Fatih Tekke'nin carpıcı acıklamaları... Trabzonspor'da yaşayamadığın şampiyonluğu Rusya'da yaşadın. Neler soyleyeceksin? Bu yıl Rusya ligi cok cekişmeli gecti. Son haftaya Spartak Moskova'nın onunde lider girdik. Deplasmanda Saturn'u 1-0 yenip şampiyon olduk. Zenit de Trabzonspor gibi 24 yıl şampiyon olamıyordu. Trabzonspor'da yaşayamadığım şampiyonluğu burada yaşadım. Keşke Trabzonspor formasıyla da bu sevinci yaşayabilseydim. Sahada nasıl sevineceğini bilmeyen bir Fatih Tekke vardı sanki... Trabzonspor'da uc defa kupa kazandık. Bircok kez galibiyet sonrası sevinclerimiz oldu. Ama şampiyonluk yaşayamamıştım. Bir de Turkiye'de değil Rusya'da şampiyon oluyorsunuz. Sakat sakat oynamışım. Hakemin son duduğunden sonra nasıl sevineceğimi cidden bilemedim. Ama cok guzel bir duygu. Bu şampiyonluğu Trabzonspor formasıyla neden yaşayamadın? Benim hayatımdaki en onemli hayalim Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak ve kupayı kaldırmak ve bunu taraftarlarla yaşamak. Bunun olması icin takımın iyi olması lazım. Guclu bir ekibin olması lazım. Zenit'in şampiyonluk sevincinde taraftarların bakış acısı cok farklıydı. Bizde bu futbol kulturu cok farklı. İnsanlar bunu gormuyorlar ya da gormek istemiyorlar. Şampiyonluğun ozellikle Trabzonspor icin yaşanabilir olması oranını duşuruyor. Ben bunu bircok kez Trabzonspor'da hoca ve yoneticilerle konuştum. Cok yanlış ifade olsa bile Trabzonspor'da şampiyon olmayı futbolun uzerinde goruyordum. Bunun icin fikirlerimizi soyluyorduk. Gelecekte inşallah bunu yaşarız. Trabzonspor'un son durumu sence nasıl? Maalesef 1,5 yıldan beri yani uzak kaldığım donemde ileri gidişten ziyade geriye gidiş var. Bu her anlam icin gecerli. Fakat bu duzelebilir. Sadece bunun icin samimi olmak gerekir. Yoksa Trabzonspor'u tutan her kişi kalbini bu takıma vermiş kişilerdir. Bunun icin guven verilmesi lazım. Guven ve samimiyet olduğunda bizim camianın başarılı olacağına inanıyorum. Trabzonspor'dan ayrılalı yaklaşık 1,5 yıl olmasına rağmen tribunlerde hÂl 'Fatih Tekke' tezahuratları yapılıyor... Biz bu camiayla doğduk, bu camiayla oleceğiz. Taraftarla cok iyi bir ilişkim vardı. Unutmayacaklarını bilmem benim icin cok guzel bir duygu. Ne hikmetse kendi futbolumu benim anlatmam kendi adıma doğru değil. Oyle bir noktaya geldi. Kendini yalnız hissettiğin anlar oluyor mu? Burada Hasan Kabze var. Geldikten sonra cok iyi işler yaptı. Bir Caner var. Rusya'da dışarıda oynayan kendi oyuncularına aşırı destek var. Bizim ulkemizde hic boyle bir durum yok. Bir gun cıkıyorlar Fatih kadro dışı kaldı deniyor. Bizde olmayan şeyler yazılıp konuşuluyor. Hatta kotu şey olsa da yazsak deniyor. Son bir ay icerisinde inanılmaz işler yaptım. Takımın şampiyon olmasında ozellikle son haftalarda buyuk katkım oldu. Yani size medya gerektiği kadar sahip cıkmıyor mu demek istiyorsun? İstanbul'dan giden oyuncu Avrupa'da oynamayan arkadaşlarımız var. Her an onlar konuşuluyor. Biz hic konuşulmuyoruz. Milli Takım icin de aynı şeyler soz konusu. İki yıl once en fazla gol atan oyuncuyduk. Biz Milli Takım'a cağrılmadığımızda kimse bir şey soylemiyor. Ama maalesef bazı şeylerin tekelinden kurtulamıyoruz. Biz yurtdışında rahatız. Bizleri sevenlerin dışında, Turkiye'deki diğer insanların da bize sahip cıkmasını istiyoruz. Nuri Albayrak, "O gunun şartlarında Fatih'i satmamız gerekiyordu, sattık. Gerekirse yeniden transfer ederiz." diyor... Fatih Tekke'nin yeniden Trabzonspor'a donmesini gercekten isteyen insanlar vardır. İşin gercekcilik boyutu yani transferin olabilirliği şuanki şartlarda zor gibi gorunuyor. Burada aşırı derecede beni bırakmak istemeyen yonetim, hoca ve arkadaşlarım var. 4-5 ay once ısrarla gitmek istediğimi soyluyordum. Bircok sebebi vardı bunun. Bunlara rağmen kulube teşekkur ediyorum. Turkiye'de boyle bir şey soylemiş olsaydım, kovulurdum. Bunu da soylememin sebebi; forvet gol atmak zorunda. Ama oyun sisteminden dolayı cok gol atamıyoruz. Ben de oyunumu sonuca yansıtamadığımdan soylemiştim. Rusya'dan ayrılma yonundeki fikrin değişti mi? Şampiyon olmak cok guzel. Lig lideri olduğumuz icin onumuzdeki yıl direkt Devler Ligi'ne katılacağız. Buradan başka bir yere gidip orada yeniden başlamak ne kadar doğru olur bilmiyorum. Futbolun icerisine bakıldığında yine ayrılmayı duşunebilirim. En azından şu an icin boyle bir durum yok. Avrupa'dan cok iyi bir takımdan teklif gelirse, kulubun menfaati doğrultusunda en az boyle olabilir. Fenerbahce'ye transferin konuşuluyor..? Konuşuyorum suc, konuşmuyorum suc. Bu konuda kimseye acıklama yapmadım. Doğrusu neyse onu soyleyen biriyim. Şu an icin F.Bahce dahil, Turkiye'deki herhangi bir takıma donmeyi duşunmuyorum. Turkiye'nin durumuna bakıyorsun, futbol olarak iyi durumda değil. Turkiye şu an icin kafamda yok. Zenit'e transfer olduğunda hedefin 61 gol atmaktı. Ancak 10 tane atabildin. Ben onu espri olsun diye soylemiştim. Burada 2,5 yıllık sozleşmem daha var. Futbol anlamında soylediğim şartlar olursa 61'i gercekleştirmek uzun zaman almaz. Şartlar olsaydı bu hedefimin yarısını atardım. Ben Fatih olarak kapasitemi biliyorsam, bunu gercekleştiririm. 3 mac sonra Milli Takım'a yeniden cağrıldın ama yine sakatlandın... Milli Takım'a cağrılıp da sakatlandığım sayı 20'yi gecmiştir. Bu ya tam aday kadro acıklandıktan sonra oldu ya da Milli Takım idmanlarında oldu. Nasip. Buna soyleyecek bir şey yok. Turkiye'nin Euro 2008'e gitme şansı nedir? Gercekci konuşmak gerekirse, bizim coktan gruptan cıkmış olmamız lazımdı. Son donemde Milli Takım'ımız iyi oynamıyor. Norvec'te yine onumuzde duran bir şansımız var. Kolay değil elbet. Biz nasıl Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyorsak, onlar da gitmek isteyeceklerdir. Kendi sahasında oynayacaklar ve saha şartları tam onların istediği gibi olacak. Onların bizim yıllardır yaptığımız final maclarındaki hataları yapacaklarını tahmin etmiyorum; ama inşallah yaparlar. Sen gittikten sonra Umut transfer edildi. Uzun sure gol atamıyor ve şu anda en cok eleştirilen futbolcuların başında geliyor. Umut kendini tamamladığı zaman kendini bir yere koyar. Bu arkadaşımızın bircok ozellikleri var. Artı ve eksileri var. Eksiklerini tamamlasası icin bu arkadaşa sahip cıkmak lazım. Takımdaki hoca ve arkadaşların da ona yardımcı olsun. Umut 5 mac gol atamaz, bir macta da 5 gol atar. Atacağına inanıyorum. Yeter ki rahat olsun. Trabzonspor'da forma giyen bir oyuncunun rahat olması kolay değil. Umut kardeşimiz karakter olarak pırıl pırıl biri. Ancak Umut'un rahat olmadığı zaman 'acaba kacırırsam' dediği anda atma şansı yok. Taraftardan ricam, bu arkadaşa yardımcı olsunlar. Trabzon taraftarına bir mesajın var mı? Takımdaki oyunculara yardımcı olsunlar. Elbette oyuncular hata yapacaklar. Taraftar baskısı futbolcuların daha iyi oynamasına engel oluyor. Galatasaray macı zor olacak. Ama Trabzonspor'un Galatasaray'ı yeneceğini duşunuyorum. Trabzon, bu macı kazanarak, yeni bir hava ile birlikte devre arasına gider ve orada da eksiklerini giderir. Acıklamalarında Trabzonspor'da futbolcu olarak olmazsa bile teknik kadronun icinde yer alarak bir şekilde şampiyonluk yaşayacağını soyluyorsun? Ben herkese hep oyle soyluyorum. Futbolcu olarak yaşamayamadım; ama antrenor olarak yaşayacağıma inanıyorum. Cunku bunca şeyi gordukten ve yaşadıktan sonra mutlaka Trabzonspor'da şampiyonluk yaşarım. Zaman- İBRAHİM ŞAHİN __________________