Milan’ın İtalyan teknik direktoru Carlo Ancelotti, Paisii Hilendarski adındaki bir Bulgar Universitesi’nden aldığı fahri doktora unvanı ve bu hafta İtalyan futbolunda yaşanan trajik olaylar hakkında acıklamalarda bulundu. Carlo Ancelotti bundan sonra Dr. hon. Ancelotti olarak anılacak. İtalyan teknik adam Bulgaristan'da bulunan Paisii Hilendarski Universitesi’nden İletişim ve Spor fahri doktorası aldı. Universitede duzenlenen torene Bulgaristan Sport Bakanı Margheritov, Botev Plovdiv teknik direktoru Dimitri Hristolov ve Rektor Ivan Kutsarov katıldı. Duygusal bir konuşma yapan Ancelotti konuşmasında şu sozlere yer verdi: “Bugun, hayatım boyunca hatırlayacağım gunlerden biri. Benim bu ruyamı gercekleştiren herkese sonsuz teşekkur ediyorum.” Kırmızı siyahlı takımın teknik patronunun bu mutlu gununde bu haftasonu İtalya’da meydana gelen futbol şiddeti hakkında konuşmaksa kacınılmazdı. Ancelotti “Cıkan olaylar gercekten cok uzuntu verici cunku sporun icindeki insanlar olaylara cok daha pozitif yaklaşmalı ve ulkelerinin spor kulturunu geliştirmeli” şeklinde konuşaran İtalya’daki futbol terorune tepkisini dile getirdi. __________________